Campionatul European de Minifotbal s-a incheiat cu finala dintre Romania si Cehia, finalizata cu victoria tricolorilor.

Campionatul s-a desfasurat intre 4 si 6 noiembrie la Tulcea, in cadrul Complexului Sportiv Tulco. Aici nationala Romaniei condusa de selectionerul Tiberiu Lajos a inregistrat victorii contra Bulgariei, Greciei, Slovaciei si Moldovei. In cadrul finalei, Romania a invins Cehia cu scorul de 5 la 4 (dupa loviturile de la 7 metri).

Romania isi pastreaza astfel titlul castigat in 2010 la Bratislava.

"Toate echipele au avut loturi puternice, și, cu excepția meciului disputat cu Bulgaria, in celelalte partide a trebuit sa tragem tare ca sa invingem. Diferenta a facut-o in primul rand patriotismul acestor baieți, pentru ca deși amatori, ei au alergat enorm și au dorit cu sinceritate sa ofere romanilor bucuria unui nou titlu continental la minifotbal. A mai facut diferența si caracterul puternic, de invingatori, al baieților din selecționata Romaniei. Naționala noastra de minifotbal este un etalon de valoare și devotament, un exemplu pentru oricare dintre sporturile practicate la noi", a declarat Tiberiu Lajos.

Cuvinte de lauda fata de performanta baietilor au venit si din partea Presedintelui Federatiei Romane de Minifotbal, Razvan Burleanu: "Avem, iata, o echipa de luptatori, de romani care cred in victorie indiferent de scorul de pe tabela de marcaj, de barbați care au caștigat acest trofeu fara sa se aștepte la prime, cadouri și avantaje materiale, ei gandindu-se doar la faptul ca iși reprezinta patria cu onoare și mandrie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.