Presa internationala a scris, luni, despre incidentele de la meciul Petrolul Ploiesti - Steaua, ce au dus la suspendarea jocului, calificand drept "nebuneasca" partida si "brutala" agresiunea a carei victima a fost stelistul George Galamaz.

"Agresiune brutala asupra jucatorului Galamaz, de la Steaua", a titrat cotidianul argentinian MundoD, precizand ca fotbalistul a fost victima unui "atac miselesc".

Dia a Dia, tot din Argentina, scrie ca partida a fost "nebuneasca". "Un suporter a lovit un jucator al Stelei. Agresorul a fost atacat de doi fotbalisti, care au fost eliminati. Apoi jocul a fost suspendat din cauza unei petarde. Partida din Romania a avut toate ingredientele, dar nu s-a terminat", mentioneaza sursa citata, potrivit MEDIAFAX.

"Incidente grave in campionatul Romaniei"
, a titrat jurnalul spaniol Marca, care a calificat incidentul drept "neplacut" si lovitura data de suporter drept "extrem de puternica".

"Un fan loveste un jucator si ii fractureaza osul malar", a notat cotidianul mexican Record, adaugand ca "in Romania violenta generata de suporteri a ajuns pe teren" si ca la partida dintre Petrolul si Steaua s-au vazut "imagini antisportive".

Agentia spaniola EFE a scris ca "un spectator a lovit cu pumnul un fotbalist al echipei Steaua in plin meci", iar jurnalul El Mundo a notat ca "o violenta spontana a adus haosul la un meci din Romania".

"Un suporter loveste cu pumnul un jucator", a titrat si cotidianul As, care considera, de asemenea, brutala agresiunea asupra lui Galamaz.

Terra Brasil a scris: "Jucator de fotbal ranit in teren, in Romania", iar jurnalul portughez Record a titrat "Violenta in Romania", mentionand ca meciul de duminica s-a incheiat in cel mai urat mod.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Ploiesti, Adrian Oancea, a declarat, duminica seara, ca s-a intocmit dosar penal pentru suporterul intrat pe teren la meciul cu Steaua si ca atat organizatorul cat si firma de paza au primit sanctiuni financiare.

Citeste si:
Care era meniul Simonei Halep înainte de un meci extrem de...
Care era meniul Simonei Halep...


Meciul Petrolul Ploiesti - Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I, a fost suspendat, duminica seara, dupa mai multe incidente ce au avut loc in prima repriza, declansate in urma intrarii pe teren a unui suporter al echipei gazda.

Clubul Petrolul Ploiesti risca patru etape de suspendare dupa incidentele de la meciul cu Steaua, iar stelistii Razvan Stanca si Novak Martinovici cate sase etape, conform regulamentului, au declarat pentru MEDIAFAX, surse din cadrul LPF.

Martinovici si Stanca risca maxim sase etape de suspendare pentru lovire, pentru ca ei nu s-au aparat, desi ar putea fi incadrati la autoaparare, insa ei fug spre fan si il lovesc. "In mod normal ar primi pe la trei etape. Petrolul risca maxim patru etape de suspenadre si pierderea prin forfait, conform articolului 83, punctul 1, liniatul C privind neasigurarea protectiei pentru jucatori si oficiali. Amenda este de minin 100.000 de lei si poate ajunge pana la un milion", au mentionat sursele citate.

Citeste si:
Fost consilier local bătut de ultrașii Stelei într-un magazin
Fost consilier local bătut de...

Pentru aruncarea petardei si lovitura, se dau cate patru etape de suspendare, "dar se ia sanctiunea cea mai grea, cate patru etape, la care se poate adauga un spor de jumatate, adica doua etape, dar fara a depasi acel numar de doua etape", conform surselor LPF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.