Procurorii DNA au trimis in judecata pe Vasile Avram, fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, si pe omul de afaceri Sorin Terbea, pentru luare si dare de mita.

Potrivit unui comunicat al DNA, Vasile Avram a fost trimis in judecata in stare de arrest preventiv pentru luare de mita, in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura directa cu o infractiune de coruptie.

Sorin Terbea, om de afaceri a fost si el arestat preventiv si trimis in judecata pentru dare de mita, in forma continuata.

In acelasi dosar vor fi judecati si Adrian Penciu, avocat in Baroul Giurgiu, acuzat de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu o infractiune de coruptie, Vasile-Constantin Chiorean, receptioner la un hotel din Tirgu-Mures detinut de o societate controlata de Terbea, acuzat de complicitate la dare de mita si la luare de mita, precum si Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mita si la luare de mita, ambele in forma continuata.


Potrivit DNA, pe 21 mai 2011, in conditiile exercitarii atributiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal F.C.M. Tirgu-Mures – Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, Avram Vasile a primit de la Terbea suma de 19.000 de euro in scopul delegarii unor arbitri agreati de echipa de fotbal din Tirgu-Mures, la jocurile editiei de campionat 2011-2012.

In aceeasi imprejurare si in acelasi scop, Avram a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti-Tirgu-Mures si retur, folos oferit de Terbea Sorin Ioan. Elicopterul respectiv a fost pilotat de Iacobescu Nicolae si inchiriat, in acest scop, de o societate comerciala controlata de Terbea, costul acestui transport fiind de aproximativ 3.000 de euro.


Suma de 19.000 de euro a fost remisa de Terbea Sorin Ioan lui Avram Vasile prin intermediul lui Iacobescu Nicolae si a lui Chiorean Vasile-Constantin, angajat ca receptioner la un hotel din Tirgu-Mures, detinut de o societate comerciala controlata de omul de afaceri.
Citeste si:
DNA verifică averea lui Dumitru Buzatu
DNA verifică averea lui...

Astfel, pe 26 septembrie 2011, in conditiile in care Avram era cercetat in stare de arest preventiv in prezentul dosar penal, Penciu Adrian, in calitate de aparator ales, i-a inmanatacestuia, spre semnare, un exemplar fals al unei hotarari din data de 21 ianuarie 2011 a Biroului Executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Hotararea prevedea ca delegarea arbitrilor pentru meciurile de fotbal din Liga I sa se realizeze de catre o alta persoana decat Avram Vasile, incepand cu returul sezonului 2010 – 2011. In aceasta modalitate, Penciu Adrian a incercat sa il exonereze de raspunderea penala pe Avram Vasile prin constituirea unor probe care nu sunt veridice.

In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra sumei de 22.000 de euro apartinand lui Avram Vasile.


Pe 25 septembrie 2011, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea pe o perioada de 29 de zile a lui Avram Vasile si a lui Terbea.
Citeste si:
Cum s-a întors acasă bărbatul care și-a violat fetița de 6 ani
Bărbatul care și-a violat...

Prin prezentul rechizitoriu, procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala a lui Serban Alexandru pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu o infractiune de coruptie, intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor pentru care s-a inceput urmarirea penala. De asemenea, s-a dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de Avram Vasile, Terbea Sorin – Ioan si fata de alte persoane.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.