Premierul Emil Boc a inaugurat, sambata, la Cluj-Napoca, stadionul Cluj Arena si a taiat panglica impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, in prezenta ministrului Dezoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si a altor oficialitati locale, la inaugurare fiind prezenti peste doua sute de invitati.

Seful Executivului a taiat panglica impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, si a spus: "Sa fie intr-un ceas bun".

La ceremonie sunt prezente oficialitati locale, alaturi de parlamentari de Cluj, consilieri judeteni, totodata la manifestare aflandu-se si presedinta de onoare a Federatiei Romane de Atletism, Iolanda Balas, precum si inalte fete bisericesti, relateaza MEDIAFAX.

Boc a declarat la ceremonie ca este o mare bucurie sa vada ca obiective majore ale Clujului se realizeaza unul dupa altul.

"Inaugurarea Cluj Arena este un moment de istorie pentru sportul romanesc, pentru Cluj-Napoca. Alaturi de Bucuresti, avem si la Cluj o arena de talie internationala. Este o mare bucurie sa vad ca obiective majore ale Clujului se realizeaza unul dupa altul. Sunt cuprins de emotie si sunt mandru, ca orice clujean, de aceasta realizare care este un exemplu de parteneriat intre Guvern si autoritatile locale. Numai asa se poate reusi", a spus Boc.

Premierul a adaugat ca a constatat ca gazonul noii arene inaugurate, sambata, la Cluj-Napoca, este "clar mai bun" decat cel de pe National Arena, din Bucuresti.

La randul sau, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului si-a exprimat speranta ca noua arena va atrage turisti in urma organizarii de competitii sportive si de spectacole, si Elena Udrea facand referire la calitatea gazonului si declarandu-se convinsa ca nu va pleca "cu o brazda de gazon pe tocuri".

  • Detalii despre Cluj Arena

De la ora 14.00 este programata "Ziua Portilor Deschide" pentru public.

Lucrarile la stadionul Cluj Arena au inceput in luna august a anului 2009 si au fost executate de un consortiu de opt firme care a castigat licitatia organizata de Consiliul Judetean Cluj.

Stadionul are o capacitate de 30.335 de locuri si face parte din categoria "Elite", respectand standardele FIFA si UEFA.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Noua arena are si o pista de atletism care poate gazdui competitii internationale atletice.

Costurile Cluj Arena s-au ridicat la 35 de milioane de euro, fara TVA, fondurile provenind atat de la Consiliul Judetean Cluj, cat si de la Guvernul Romaniei, acesta din urma alocand 14 milioane de euro pentru constructie.

  • Protest "inabusit"

Clujenii fusesera indemnati printr-un mesaj trimis pe reteaua de socializare Facebook sa protesteze, sambata, in fata stadionului Cluj Arena, fata de situatia grea din Romania, insa acest protest nu a mai avut loc.

Potrivit mesajului "de interes public" cu titlul "The Revolution", protestul urma sa se desfasoare intre orele 8,30 - 11,30.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.