Pugilistul american Kelly Pavlik a refuzat sa boxeze cu Lucian Bute, invocand faptul ca i se ofera o suma de bani prea mica pentru aceasta lupta.

Pavlik, fost campion mondial la categoria mijlocie, trebuia sa-l intalneasca, sambata, pe conationalul sau Darryl Cunningham, iar in cazul unei victorii urma sa lupte cu Bute, in 5 noiembrie, informeaza MEDIAFAX.

Boxingscene.com scrie ca, pentru meciul cu pugilistul roman, Kelly Pavlik ar fi incasat circa 1,35 milioane de dolari. Insa americanul a aflat ca danezului Mikkel Kessler i s-a propus un contract mult mai mare, de peste trei milioane de dolari, pentru a boxa cu Bute, astfel ca, nemultumit de banii pe care i-ar fi primit, a decis sa renunte la ambele intalniri.

"Lupta cu Bute nu va mai avea loc. Nu am de gand sa boxez cu un stangaci pentru atat de putini bani", a spus Pavlik, conform boxingscene.com.

Este pentru a cincea oara cand Kelly Pavlik refuza o lupta in ultimii doi ani, precedentele patru intalniri fiind anulate din cauza unor accidentari ale americanului sau din cauza faptului ca urma tratamente de dezalcoolizare.

Pugilistul Lucian Bute si-a pastrat cu succes pentru a opta oara centura mondiala IBF la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO in repriza a patra a meciului desfasurat in 9 iulie, la Romexpo, in fata a 10.000 de spectatori. Urmatorul adversar al lui Bute ar fi trebuit sa fie Kelly Pavlik.

Obreja: Daca meciul cu Pavlik nu va avea loc, Bute va lupta cel mai probabil cu Glen Johnson

"Michael Kessler nu vrea, Robert Stiglitz nu accepta, Kelly Pavlik nu vrea nici el. E clar ca Lucian trebuie sa faca un meci in toamna, iar singura varianta ar fi Glen Johnson. Lumea o sa spuna acum ca se va bate cu un mos, dar acesta a fost aproape sa-l invinga pe Froch in iunie", a spus Obreja, potrivit MEDIAFAX.

Jamaicanul Glen Johnson, 42 de ani, a disputat 68 de partide in cariera, reusind sa castige 51 (35 prin knock-out), pierzand 15 si remizand de doua ori.

Citeste si:
Anamaria Prodan, mărturisiri emoționante după moartea Rudel Obreja:...
Anamaria Prodan, mărturisiri...

In meciul disputat la 4 iunie, britanicul Carl Froch s-a impus prin decizia majoritatii arbitrilor, acestia punctand in felul urmator: 116-112, 117-111 si 114-114.

Rudel Obreja a afirmat ca Interbox, firma care il impresariaza pe Lucian Bute, a ajuns la un acord cu promotorul lui Kelly Pavlik, compania Top Brand, insa problemele au aparut intre pugilistul american si cei care il manageriaza.

"Lucrurile nu sunt foarte clare. Pavlik zice ca nu va boxa cu Lucian. E o problema intre el si promotorul lui. E o strategie de a obtine mai multi bani de la Top Brand. Interbox s-a inteles cu Top Brand, insa Pavlik vrea mai multi bani. El considera ca daca se bate cu Lucian, e normal sa ceara mai multi bani. De fapt, el pune presiune pe ai lui", a adaugat Obreja.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.