Oprescu promite din nou. Nu o autostrada suspendata, ci chiar organizarea Jocurilor Olimpice la Bucuresti.

Oprescu vrea: sat olimpic, sala ultraperformanta pentru handbal, volei, baschet si tenis, un sediu de primarie occidental, birouri moderne, asistente zambitoare si amabile.

Totusi, primarul capitale mai e, macar cu un deget de la picior, ancorat in realitate: pana in 2024, nu se poate:

"Dom'le, poate pana in 2024 reusim, avand in vedere ca vreau sa stau aici trei mandate... Eu sincer iti spun, merg in continuare pe ideea de lobby si de discutat cu cartile pe masa, cat suntem noi in stare sa ne pregatim pentru a depune o candidatura pentru Olimpiada. Nu s-o depunem ca sa rada aia. Daca lucrurile merg intr-o pregatire continua, incet-incet, ca nu poti sa faci multe deodata, din cauza banilor astora nenorociti, pana in 2024 ne pregatim si de Olimpiada.", citeaza MEDIAFAX.

"Am mostenit o groapa, am facut un stadion!", se lauda Oprescu

"La stadion nu prea s-au priceput ei, pentru ca eu am mostenit o groapa, rezultata in urma dezafectarii din 2007. Si, practic, l-am pornit de la inceput, cu proiectul care era avizat ca Hotarare de Consiliu din 2007.", informeaza prosport.ro

In ceea ce priveste costurile stadionului Oprescu ne lamureste complet :

"Stadionul n-a costat de doua ori mai mult, repet! Valoarea la care s-a incheiat contractul de proiectare si executie a stadionului National a fost de 411 milioane de lei, fara TVA. S-au adaugat 84 de milioane pentru acoperisul retractabil peste gazon, deci valoarea contractului s-a marit de la 411 la 495 de milioane de lei.

In 2009 am inceput noi sa auditam, cand iti spuneam ca am gasit groapa aceea. S-a constatat ca s-a lasat pamantul cu 85 de centimetri si au ridicat terenul de joc cu 1,7 metri fata de cota prevazuta. Asta a costat vreo 6.319.863 de lei, fara TVA. Astfel, valoarea totala a investitiei a devenit 502.214.764 lei."

Citeste si:
Bucuresti va avea autostrada suspendata: CGMB a aprobat proiectul
Bucuresti va avea autostrada...

"National Arena" va fi data in folosinta in luna august, cand nationala Romaniei va inaugura terenul impotriva selectionatei Argentinei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.