Tehnicianul Mircea Lucescu este, probabil, "cel mai mare secret al succeselor echipei Sahtior Donetk", este concluzia UEFA.

Autorul unui articol al site-ului UEFA analizeaza, in detaliu, componenta echipei si explicatiile performantelor formatiei pregatite de Mircea Lucescu.

"Intr-un recent interviu, Mircea Lucescu si-a descris echipa ca fiind «cea mai braziliana formatie din Europa». De altfel, opt jucatori de la Sahtior sunt de origine din America de Sud. Aproape toti sunt jucatori avangardisti, al caror stil defineste atacul echipei. De exemplu, dintre cele 38 de goluri marcate in prima parte a campionatului din Ucraina, 31 au fost inscrise de brazilieni. Totusi, nu ar fi corect sa ne gandim doar la ei. Pe langa alti jucatori, Lucescu se poate lauda cu o pereche de fundasi care ar face mandru orice antrenor: Darijo Srna, pe partea dreapta, si Razvan Rat, pe partea stanga", scrie sursa citata, relateaza MEDIAFAX.

Dupa succesul din sezonul 2008/2009, cand Sahtior a castigat ultima editie a Cupei UEFA, Mircea Lucescu "a continuat sa caute perfectiunea si si-a modelat responsabilitatile astfel incat sa transforme Sahtiorul intr-o forta in Europa".

"Antrenorul de 65 de ani prefera jucatorii ce sunt pregatiti sa devina lideri atunci cand li se ofera posibilitatea. Deci, secretul Sahtiorului este gasirea si cultivarea talentelor ascunse, prin educatie, munca in echipa si antrenament. Astfel ca, poate cel mai are secret este chiar Mircea Lucescu", conchide autorul articolului.

Echipa Sahtior Donetk are sansa de a se califica, in premiera, in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, dupa ce a invins, in deplasare, cu scorul de 3-2, formatia AS Roma, in prima mansa a optimilor competitiei. Partida retur va avea loc pe 8 martie.

Citeste si:
Mircea Lucescu este împotriva excluderii sportivilor din Rusia:...
Mircea Lucescu este împotriva...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.