Un martor in procesul in care finantatorul Stelei, George Becali, si garzile sale sunt judecate pentru sechestrare de persoane, a scris in documentul procedural prin care era somat sa se prezinte in fata instantei supreme pentru a fi audiat, ca nu se prezinta "pentru ca ii este frica".

Inalta Curte de Casatie si Justitie a reluat audierea martorilor propusi de acuzare in cazul Becali, dintre cei citati doar trei s-au prezentat in fata judecatorilor, scrie MEDIAFAX.

In prealabil, instanta a facut strigarea partilor din dosar, constatand ca unul dintre martori, citat cu mandat, a refuzat semnarea acestui act si a comunicat ca "refuza sa dea declaratie de frica". Mentiunea a fost facuta de grefierul de sedinta, care nu a facut alte precizari in sala de judecata.

  • Un alt martor, Constantin Ghiorfy - fost coordonator sef la firma de servicii de securitate si paza a uneia dintre garzile europarlamentarului George Becali, Catalin Otto Zmarandescu - le-a cerut, joi, magistratilor, audierea sa in sedinta secreta pe motiv ca nu doreste ca numele sau sa fie asociat cu cel al clanului interlopului Sandu Geamanu sau a altor persoane.

Totodata, Ghiorfy a aratat instantei ca ar exista si un posibil conflict de interese in ceea ce-l priveste, in sensul ca, dupa incidentul din 26 ianuarie 2009, a demisionat de la firma luptatorului Zmarandescu.

Instanta a stabilit ca nu e vreu conflict si l-a audiat pe Constantin Ghiorfy, care a spus ca, in noaptea respectiva, era de serviciu pe zona Pipera, in raza sa de control aflandu-se si casa, si barul europarlamentarului Becali.

Martorul a mai aratat ca agentul de paza care supraveghea resedinta lui Becali l-a informat ca limuzina europarlamentarului fusese furata, ca a fost gasita ulterior si ca "se afla in bar persoanele care i-au furat masina".

Ghiorfy a spus ca s-a deplasat si el la barul unde fusesera dusi cei trei ridicati de oamenii lui Becali. Acolo, a mai aratat martorul, era galagie, lume multa, si cele trei persoane "retinute", "doua pe scaun la masa si una pe un tamburel". Martorul a spus judecatorilor ca cei trei sechestrati aveau in fata lor foi, dar ca pe perioada sederii lui in bar nu a vazut ca ei sa scrie ceva pe colile de hartie.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Martorul a sustinut ca cei trei aveau in fata lor pahare si racoritoare si ca" nu s-au exercitat actiuni de violenta asupra lor", discutiile fiind unele degajate. Totusi, a precizat martorul, "George Becali le-a spus ceva: «ca sunt tineri, sa nu mai fure, si ca nu stie daca sa ii dea sau nu pe mana politiei»".

  • Un alt martor audiat, joi, a fost Liviu Stan, fratele partii vatamate, Constantin David Stan, care le-a aratat judecatorilor ca in noaptea de 26 ianuarie 2009, l-a sunat, in jurul orei 22.00 pe fratele sau. La telefon i-a raspuns un barbat necunoscut, care i-a spus ca fratele sau "este ok" si ca "va ajunge acasa".

Ulterior, a mai aratat fratele victimei, l-ar sunat pe Alexandru Ilie (zis Sandu Geamanu-n.r.), despre care a precizat ca este "prieten de familie" cu fratele sau, pentru a-l intreba daca stie unde este David Stan. Intrebat daca fratele sau i-a povestit a doua zi despre cele petrecute, martorul le-a spus judecatorilor ca i s-a spus doar ca "s-a batut cu cineva" fara a-i da alte detalii.
  • In octombrie 2009, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) i-au trimis in judecata pe europarlamentarul Gigi Becali, Stefan Dediu, Catalin Otto Zmarandescu, Mihai Mila, Niculae Dumitrascu, Marcel Popa si pe politistul Romulus Dumitrescu, pentru lipsire de libertate in mod nelegal.

Gigi Becali, in arest
Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.