Primarul orasului Carballino vrea sa il inchirieze pe "oracolul" de la Sea Life pentru un festival gastronomic cu preparate din caracatita.

Potrivit spiegel online, consiliul din Carballino, un oras spaniol cu 14.000 de locuitori, a votat in unanimitate pentru ca Paul sa primeasca titlul de cetatean de onoare, dupa ce a prezis corect victoria Spaniei in finala Campionatului Mondial de fotbal, dar si victoria Spaniei in fata Germaniei in semnifinala.


Primarul Carlos Montes vrea sa se duca la acvariul Sea Life, din Germania, pentru a-i prezenta caracatitei titlul de cetatean de onoare. Premiul este un cub transparent din plastic ornat cu stema orasului, scrie NewsIn.

Montes va incerca sa negocieze inchirierea pentru o zi a lui Paul, pentru a fi adus la un festival local de gastronomie. Specialitatea orasului Carballino este caracatita picanta in ulei de masline.

"Germanii nu trebuie sa-si faca griji, nu vrem sa il mancam pe Paul", a spus Manuel Pazos, care are o pescarie in orasul spaniol.. Pazos s-a oferit sa il cumpere pe Paul pentru suma de 30.000 de euro dupa ce Spania a invins Germania la 7 iulie. Dupa ce Spania a castigat trofeul mondial, Pazos a oferit 35.000 de euro.

Si echipa de fotbal a Spaniei il adora pe Paul. La parada victoriei, de luni, din Madrid, capitanul Iker Casillas a agitat o carcatita din carton, vopsita in culorile Spaniei.

Pariorii au inceput sa-l ia in serios pe Paul dupa ce acesta a prezis victoria Spaniei in fata Germaniei. "Am vazut multe in viata mea, dar este prima data cand vad oameni care fac pariurile in baza a ceea ce spune o caracatita", a declarat un oficial de la casa de pariuri Willaim Hill. Casa de pariuri a platit circa 100.000 de lire sterline pentru pariuri bazate pe predictiile lui Paul.


Citeste si: [Caracatita Paul, oracolul de la Mondiale, se retrage]

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.