Dupa finala Campionatului Mondial din Africa de Sud, au fost desemnati cei mai apreciati jucatori ai competitiei din acest an.

Cel mai important premiu al Campionatului a fost adjudecat de Diego Forlan, fotbalist al echipei Uruguay, clasata pe locul 4 la Mondiale. Acesta a fost desemnat cel mai bun jucatoral Campionatului, fiindu-i inmanat balonul de aur Adidas, potrivit FIFA.com. Fotbalistul in varsta de 31 de ani a marcat cinci goluri in cadrul Cupei Mondiale.

"Este extraordinar, nu mi-am imaginat niciodata asa ceva, ma bucur ca am fost ales cel mai bun jucator si dedic acest premiu intregii echipe, este o recompensa pentru meritele fotbalului uruguayan", a decarat Forlan dupa aflarea vestii.

  • Alti castigatori

Spaniolul Iker Casillas a fost desemnat cel mai bun portar al turneului, priminad manusa de aur.

De asemenea, germanul Thomas Müller a fost ales cel mai bun tanar jucator, in timp ce Andres Iniesta a fost desemnat cel mai bun jucator al finalei.

Spania, campioana lumi
i, a castigat si premiul fair-play.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.