Nationala feminina de handbal a Romaniei este prezentata de organizatorii CM din China ca fiind una din favoritele la titlul mondial, iar jucatoarele pregatite de Radu Voina sunt numite "pisicile din Carpati", informeaza site-ul oficial al IHF.

"Mare parte din echipele participante sunt in schimbare, iar Romania vrea sa profite de asta si sa ia medalie in China. Echipa din sud-estul Europei este aproape neschimbata si e considerata de specialisti una dintre favorite la titlul mondial. Vedeta echipei, portarul Luminita Dinu, s-a retras, dar pisicile din Carpati au evoluat ca o echipa", scrie revista oficiala a Campionatului Mondial din China, potrivit NewsIn.

In prezentarea Romaniei apar si cateva erori, cum ar fi ca Luminita Dinu "si-a incheiat cariera lunga si de succes dupa Jocurile Olimpice de la Beijing". O alta greseala o constituie faptul ca despre Gheorghe Tadici se spune ca "a condus echipa la locul 5 obtinut la CE 2008 din Macedonia", desi Voina se afla pe banca tehnica.

La capitolul plusuri este mentionata Carmen Amariei, "una din cele mai bune jucatoare in defensiva la nivel mondial, care acum joaca la Copenhaga, dar care este si o exceptie, nationala Romaniei avand in componenta foarte multe jucatoare de la Oltchim Ramnicu Valcea".

Organizatorii au pus in textul de prezentare si o declaratie a selectionerului Radu Voina, care spune ca echipa Romaniei este aproape aceeasi ca la precedentele turnee finale, dar asta nu inseamna ca tricolorele sunt favorite la titlul mondial.

Revista oficiala a CM din China isi incheie prezentarea tricolorelor cu mentionarea unor jucatoare-vedeta din selectionata tricolora: "Romania dispune si de una dintre cele mai talentate jucatoare ale lumii, Cristina Neagu, dar si de extrema Alice Ardean Elisei si pivotul Ionela Stanca. Totusi, extrema de clasa mondiala, Neli Ardean Elisei, va lipsi din cauza unei accidentari la genunchi".

Romania face parte din Grupa C la Campionatul Mondial din China si are urmatorul program:

  • ROMANIA-Chile, 5 decembrie, ora 11:15;
  • ROMANIA-Japonia, 6 decembrie, ora 15:15;
  • ROMANIA-Ungaria, 7 decembrie, ora 15:15;
  • ROMANIA-Tunisia, 9 decembrie, ora 15:15;
  • ROMANIA-Norvegia, 10 decembrie, 13:15

La precedenta editie a Campionatului Mondial, care a avut loc in Franta, in 2007, selectionata tricolora a ocupat locul 4.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.