Federatia Romana de Baschet a decis schimbarea sistemului de disputare a finalei campionatului masculin, care, incepand cu editia 2005-2006, se va desfasura dupa modelul NBA - cu "4 meciuri din 7" in loc de "3 meciuri din 5", ca pana acum. De asemenea, membrii Biroului federal au votat ca, incepand cu viitorul sezon, Divizia A sa contina 14 echipe, cele clasate la final, pe locurile 13 si 14, urmand sa retrogradeze in Divizia B.

Formatiile de pe locurile 11 si 12 vor sustine jocuri de baraj cu locurile 1 si 2 din Divizia B dupa desfasurarea turneului final. Astfel, Divizia A va reveni in editia 2006-2007 la 12 echipe, adica primele 10 echipe din campionatul 2005-2006 si cele doua castigatoare ale meciurilor de baraj.

In play-off-ul campionatului de seniori, care va incepe pe 1 octombrie 2005, primul tur se va disputa in sistemul "2 meciuri din 3", cu primul joc la echipa mai bine clasata, semifinalele in sistemul "3 meciuri din 5", cu primele doua jocuri la echipa mai bine clasata, iar finala mare in sistemul "4 meciuri din 7", cu primele doua jocuri la echipa mai bine clasata, urmatoarele trei la cea mai slab clasata si ultimele doua la cea mai bine clasata. Finala mica a campionatului se va disputa in sistemul "2 meciuri din 3", cu primul joc la echipa mai bine clasata.

La fete nu se schimba

In campionatul feminin vor fi valabile acelasi reguli, cu exceptia finalei mari, care se va juca in sistemul "3 jocuri din 5". De asemenea, membrii Biroului federal au decis ca in Cupa Romaniei sa ia startul echipe din toate esaloanele. La feminin, Cupa Romaniei se va desfasura sub forma de turneu, cu prima faza in septembrie 2005 si a doua in ianuarie 2006, iar la masculin, incepand cu luna ianuarie 2006.

Romania Libera

Sursa: Romania LiberaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.