Al-Hilal Riad, grupare la care este legitimat internationalul roman Mirel Radoi, a fost declarat clubul secolului XX din Asia de Federatia Internationala de Statistica a Fotbalului (IFFHS), ca urmare a rezultelor obtinute pe plan continental.
Al-Hilal a acumulat 65,50 de puncte in clasamentul IFFHS, in timp ce urmatoarea clasata, gruparea japoneza Yokohama Marinos, are doar 42,25 de puncte. Pe locul 3 se afla echipa iraniana Esteghlal Teheran, cu 41,5 puncte.

Fondata in anul 1957, formatia din capitala Arabiei Saudite, care in trecut a fost pregatita de Anghel Iordanescu (1999-2000), Ilie Balaci (2002-2003) si Comin Olaroiu (2007-2009), a castigat in istoria sa de doua ori Liga Campionilor si tot de atatea ori Supercupa Asiei si Cupa Cupelor, relateaza NewsIn.

Clasamentul a fost realizat pe baza rezultatelor obtinute de echipe in competitiile continentale, pentru fiecare victorie sau egal oferindu-se un anumit numar de puncte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.