Fosta glorie a fotbalului brazilian, Pele, aflat in vizita la Madrid, a declarat ca spaniolul Alfredo Di Stefano a fost cel mai valoros jucator din istorie si l-a ironizat pe Maradona pentru golul marcat cu mana in partida cu Anglia, informeaza editia online a AS.
"Lumea se intreaba daca Pele sau Maradona a fost mai bun. Eu spun ca Di Stefano a fost cel mai bun, era complet. Maradona a fost un mare jucator, dar nu atat de bun cu piciorul drept sau la loviturile cu capul. Unicul gol important marcat de el cu capul a fost acela cu mana", a spus Pele, potrivit NewsIn.

Alfredo Di Stefano, in varsta de 83 de ani, a evoluat in cea mai mare parte a carierei la Real Madrid, unde a marcat 216 goluri.

Fostul fotbalist brazilian a spus ca nu selectionerul Maradona este singurul vinovat pentru rezultatele slabe ale echipei nationale a Argentinei: "El nu are o vina mare, deoarece stim toti ca exista antrenori cu mai multa experienta. Era o mare oportunitate sa invete si sa porneasca o cariera noua. Se poate intampla orice, dar Maradona plateste pretul", a adaugat acesta.

Pele isi doreste ca Argentina sa se califice la CM 2010, pentru ca acest lucru ar fi in defavoarea fotbalului, si a adaugat ca urmareste fotbalul spaniol. "Ma incanta jocul nationalei spaniole. A fost cea mai buna echipa din ultimii doi ani, poate sa se ridice la nivelul Braziliei din anii '70. Singurul lucru de care are nevoie sunt jucatorii de rezerva, deoarece Brazilia avea rezerve la acelasi nivel. Ar fi foarte frumos daca Brazilia si Spania ar juca finala Mondialului", a adaugat Pele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.