Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, duminica, la sosirea echipei nationale din Franta, ca selectionerul Razvan Lucescu are destul timp pana in toamna anului viitor sa gaseasca o formula de echipa cu care sa atace cu succes preliminariile pentru Campionatul European din 2012.
"E un rezultat bun, de viitor. Am remarcat efortul la care sunt dispusi jucatorii nationalei. Au fost bucurii, greseli si realizari. Pana la toamna anului viitor, Razvan are tot timpul sa rezolve problemele de la echipa nationala. Cu Mutu in teren ai mai multe sanse, este un jucator de mare valoare", a spus Sandu.

La randul sau, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat ca Romania a obtinut un rezultat important in fata Frantei: "E un rezultat bun, baietii s-au mobilizat, s-au daruit exemplar si s-au completat foarte bine. E un rezultat important pentru Romania. Echipa a muncit, nu vreau sa scot pe cineva in evidenta. Razvan Lucescu a schimbat in bine echipa, este o atitudine noua la nationala, sper sa continuam pe drumul cel bun. Echipa joaca si fara Mutu, in aceasta campanie am jucat doar doua meciuri cu el in echipa", a spus Lupescu.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, i-a evidentiat pe Ghioane, Maftei si Rat in meciul impotriva formatiei pregatite lui Raymond Domenech: "Rezultat bun, meciul nu a fost unul stralucit, dar in a doua repriza am jucat chiar bine. Razvan are si noroc. Treaba lui este sa califice echipa la Campionatul European, pentru ca in preliminariile astea calificarea era compromisa. Mi-au placut fundasii laterali ai Romaniei, dar si Ghioane, in mod special. Avem o echipa de viitor".

Internationalul Razvan Rat este de parere ca Dani Coman a fost jucatorul providential pentru Romania pe Stade de France: "Putem spune ca viitorul suna bine pentru noi, pentru ca am reusit sa plecam neinvinsi in fata Franta. Daca intram cu 1-0 la pauza, cred ca altul ar fi fost rezultatul final. Cred ca am avut si noroc, pentru ca au avut si ei ocazii importante, insa Dani Coman a fost omul meciului. Cand o sa revina si Mutu, vom fi o echipa si mai puternica. Sunt sigur ca i-a fost foarte greu pe marginea terenului. Franta a fost mai mult cu individualitatile, iar noi am aratat ca o echipa unita, asa am reusit sa obtinem acest rezultat".

Echipa nationala a Romaniei a terminat, sambata, la egalitate, scor 1-1, in deplasare, cu Franta, pentru a treia oara in ultimul an, insa mai are sanse infime de calificare la CM 2010, cu trei jocuri inainte de finalul campaniei.

Clasamentul Grupei a 7-a: 1. Serbia 18p, 2. Franta 14p, 3. Austria 10p, 4. Lituania 9p, 5. Romania 8p, 6. Insulele Feroe 1p (toate echipele au disputat cate 7 meciuri).

Urmatoarea etapa: Insulele Feroe - Lituania, Serbia - Franta, Romania - Austria (9 septembrie).



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.