Sport 24 Aprilie 2009 14:32
Arbitrii Marcel Savaniu si Sorin Corpodean si vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lica, au fost arestati preventiv, joi, pentru 29 de zile, in scandalul de coruptie din arbitraj. Cei trei sunt acuzati de luare de mita.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti efectueaza investigatii penale fata inculpatii Corpodean Sorin si Savaniu Marcel, arbitri in Liga I de fotbal, membri ai Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, respectiv fata de Lica Marcel, observator federal si vicepresedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, in sarcina fiecaruia retinandu-se infractiunea de luare de mita", informeaza un comunicat DNA.

Cartonas rosu pt fluierasii romani. Cel mai mare scandal din arbitrajul romanesc

Potrivit procurorilor, la data de 23 decembrie 2008, Corpodean Sorin a acceptat oferta facuta de Facaleata Liviu Ilie (inculpat in acelasi dosar) de a primi bani si bunuri, iar la data de 24 decembrie 2008 a primit de la acesta suma de 15.000 dolari americani si alte bunuri. Banii si bunurile i-au fost remise lui Corpodean Sorin pentru prestatia din partida FC ARGES Pitesti - SC SPORTING CLUB S.A. Vaslui (partida desfasurata in data de 19 octombrie 2008) si pentru ca, in calitate de arbitru de fotbal al meciurilor din Liga I, sa avantajeze prin arbitraj echipa FC ARGES Pitesti in meciurile viitoare, cat si pentru a acorda o eventuala protectie acestei echipe in cazul in care va fi numit presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal.

De asemenea, la data de 22 noiembrie 2008, in calitate de arbitru asistent, desemnat de Federatia Romana de Fotbal – Comisia Centrala a Arbitrilor, la meciul FC ARGES Pitesti - OTELUL Galati (partida desfasurata in data de 23 noiembrie 2008, in municipiul Pitesti, in Liga I), Savaniu a acceptat suma de 3.000 dolari pentru a favoriza la meciul respectiv echipa gazda F.C. ARGES Pitesti. Acesta oferta a fost formulata de tot Facaleata Liviu Ilie, din dispozitia patronului clubului, Penescu Gheorghe Cornel, si a primit suma respectiva remisa de Facaleata Liviu Ilie.

De aceea, pe data de 22 noiembrie 2008, in calitate de observator desemnat de Federatia Romana de Fotbal la meciul FC ARGES Pitesti - OTELUL Galati, Lica Marcel a pretins lui Facaleata Liviu suma de 3.000 dolari pentru a intocmi un raport de observare favorabil echipei FC ARGES Pitesti, din care a primit efectiv suma de 2.000, de la Facaleata, din dispozitia lui Penescu.

Astfel, se efectueaza investigatii penale pentru fapte de coruptie si fata de Penescu Gheorghe Cornel, Facaleata Liviu Ilie, Constantin Gheorghe si Libertatu Cristian.

Savaniu, Corpodean si Lica, prezentati la Tribunalul Arges cu propuneri de arestare preventiva

Savaniu, Corpodean si Lica au fost dusi la Tribunalul Arges joi, la ora 8.15, cu duba Politiei, dar avocatii lor au cerut termen de cateva ore, pentru a avea timp sa studieze dosarele, potrivit NewsIn. Instanta a hotarat ca sedinta sa aiba loc la ora 10.00, astfel incit cei doi arbitrii si observatorul federal au facut cale intoarsa la arest. Ei s-au intors la Tribunal in jurul orei 9.50.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.