Etapa a 26-a a dat raspuns la una dintre necunoscutele acestei editii a campionatului si anume, echipele care pentru cel putin un an se despart de prima scena fotbalistica. Apulum Alba Iulia, FC Brasov si Univ. Craiova nu au reusit sa evite dezastrul si inca cu trei etape inainte de final pot fi considerate echipe deja retrogradate. Apulum, dupa ce a tinut in sah liderul, a adus Giulestiul la un pas de infarct si a fost zdrobita cu 4-0 chiar la Alba Iulia.

Asa cum era de asteptat, Gloria Bistrita nu a pierdut la Craiova (1-1), oltenii parasind in premiera prima divizie, cum nu se putea mai urat. In perspectiva evolutiei echipei craiovene, pe langa variantele Gigi Netoiu, Adrian Mititelu si Nicu Gheara, a mai aparut una: Octavian Popescu, fost jucator al Univ. Craiova, acum proprietar al unei clinici de medicina sportiva din Bielefeld, Germania. Popescu este interesat in a deveni unul dintre proprietarii echipei pentru care a evoluat. In vederea acesteia, el va face o oferta la terminarea campionatului, Dinel Staicu, care intre timp s-a razgandit sa mai dea echipa gratis la primarie, urmand sa o aleaga pe cea care se apropie de pretentile sale.

Fostul jucator al Stiintei, Octavian Popescu, are la activ 273 de meciuri pe prima scena a fotbalului romanesc, marcand 30 de goluri. El a evoluat la echipele CS Targoviste, Otelul Galati, Poli Timisoara, ultima data devenind antrenor la Hunedoara. Daca "podiumul" retrogradarii a fost stabilit, cel al premierii este inca necunoscut.

In Ghencea, Steaua s-a chinuit in fata unei echipe modeste. Ardelenii n-au avut in primele 45 de minute decat o singura ocazie, dar parca speriat de posibilitatea de a inscrie, Anca a ratat. Steaua a aratat ca o echipa obosita, cu un joc stereotip, dar vointa extraordinara de a obtine toate cele trei puncte le-a adus pana la urma victoria.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.