Marco van Basten, selectionerul nationalei de fotbal a Olandei, a anuntat o lista provizorie cu jucatori pentru partidele importante cu Romania (4 iunie, la Rotterdam) si Finlanda (8 iunie, in deplasare), din preliminariile Campionatului Mondial din 2006 (Germania).Intre cei nominalizati se afla 12 jucatori de la PSV Eindhoven si AZ Alkmaar, semifinaliste ale Ligii Campionilor, respectiv, Cupei UEFA. Sase dintre cei nominalizati sunt debutanti: Edwin Zoetebier, Theo Lucius (ambii de la PSV), Henk Timmer, Barry Opdam, Ron Vlaar si Olaf Lindenberg (de la Alkmaar). Lista este completata de Mark van Bommel, Phillip Cocu, Jan Vennegoor of Hesselink, Andre Ooijer si Wilfred Bouma (toti de la PSV) si de Denny Landzaat (AZ).

Van Basten l-a anuntat in acest lot provizoriu si pe tanarul Robin van Persie (Arsenal), capitan al nationalei de tineret, dar debutant la prima reprezentativa."Ne bucuram ca putem oferi aceasta posibilitate in plus de a aduce noi jucatori la echipa nationala. Este placut sa-i urmaresti pe acesti jucatori de aproape si in liniste", a declarat van Basten.Din lot mai fac parte Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Arjen Robben (Chelsea), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona) si Roy Makaay (Bayern Munchen), dar au fost omisi din nou Clarence Seedorf (Milan) si Patrick Kluivert (Newcastle).


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.