Sport 27 August 2008 00:03
Campioana olimpica Alina Dumitru a fost intampinata de zeci de copii practicanti de judo din Focsani, Harghita si Arad, care au afisat bannere cu numele sportivei, marti, la sosirea delegatiei Romaniei de la Jocurile Olimpice de la Beijing spune Newsin

In Salonul Oficial al Aeroportului International Henri Coanda si-au facut loc zeci de copii imbracati in kimonouri care au afisat bannere cu numele sportivei. Surprizele pentru Alina Dumitru au continuat, ea primind din partea Federatiei Romane de Judo o limuzina Mercedes, iar din partea observatorului federal Bebe Ivan un teren de 1.000 de metri patrati in localitatea Babana din judetul Arges.

Dupa ce a coborat din aeronava, Alina Dumitru a declarat: "A fost foarte bine ca am luat medalie, dar mai ales aur in prima zi a competitiei, pentru ca dupa aceea m-am relaxat. Totusi, vacanta incepe pentru mine abia acum la revenirea in tara. Am nevoie de o pauza, dupa atata munca".

Primul sportiv roman care a iesit din avion a fost sabrerul Mihai Covaliu, care a fluturat drapelul Romaniei, asa cum a facut-o si la plecarea delegatiei. Sportivii romani au fost asteptati la scara avionului de presedintele Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, si de presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Belu. In momentul in care si-au facut aparitia si canotoarele, baietelul Georgetei Andrunache a mers la scara avionului cu un buchet de trandafiri rosii.

Toti sportivii romani participanti la Jocurile Olimpice de la Beijing au primit flori si au fost intampinati de familii. Salonul Oficial s-a dovedit neincapator pentru cei veniti sa-i intampine pe sportivii romani.
Una din componentele echipajului de 8+1 care a cucerit bronzul la Beijing a fost nevoita sa ii explice fiicei sale ce inseamna medalia pe care o purta la gat. "E importanta medalia de aur, dar si bronzul este important", a replicat canotoarea, dupa ce inainte fiica sa ii spusese ca aurul era mai important.

Gimnastul Marian Dragulescu, care s-a intors de la Beijing fara nicio medalie, desi a concurat in 3 finale, a afirmat ca nu inca nu isi explica ratarile avute: "Am dorit mult o medalie, am fost in trei finale, dar nu a fost sa fie. Nu pot spune daca voi mai concura la Londra in 2012. Pentru moment am nevoie de o pauza".

Atleta Nicoleta Grasu, aproape tot timpul cu lacrimi in ochi, a preferat sa mearga rapid la masina care o astepta, dar a vorbit si despte finala de la aruncarea discului: "Nu imi explic ce s-a intamplat. Degeaba ma tot gandesc, probabil ca am avut parte de o zi proasta. Nu pot spune acum ca ma retrag, vom vedea".

Handbalista Adriana Nechita a coborat din avion in carje, ea accidentandu-se la genunchi in meciul cu Suedia. Jucatoarea a fost ajutata la bagaje de colega sa Luminita Hutupan: "Nu stiu inca ce am, dar voi afla cand merg la control. In rest sunt bine, abia astept sa ajung acasa. Sunt trista, dar mergem mai departe".

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, a caracterizat participarea sportivilor tricolori ca fiind una onorabila, dar a uitat care a fost orasul gazda al ultimei editii a Jocurilor Olimpice: "Sportivii romani se intorc cu un bilant onorabil de la Atena (n.r- Beijing), avand in vedere ca 25% din medalii au fost castigate de gazde. Din punct de vedere al medaliilor de aur suntem la nivelul

Jocurilor Olimpice de la Barcelona sau Atlanta".
La Beijing, din cei 102 sportivi care au reprezentat Romania, medalii au castigat urmatorii:
Aur - Alina Dumitru (judo), Constantina Dita Tomescu (atletism, maraton), Sandra Izbasa (gimnastica, sol), Georgeta Andrunache si Viorica Susanu (canotaj, dublu rame);
Argint - Ana Maria Branza (scrima, spada);
Bronz - echipa feminina de gimnastica formata din Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Andreea Grigore, Andreea Acatrinei, Anamaria Tamarjan si Gabriela Dragoi, Mihai Covaliu (scrima, sabie), echipajul format din Constanta Burcica, Viorica Susanu, Rodica Florea, Eniko Barabas, Simona Musat, Ioana Papuc, Georgeta Andrunache, Doina Ignat si Elena Georgescu (canotaj, 8+1).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.