Sansele Universitatii de-a mai ramane in primul esalon s-au diminuat considerabil, dupa ce miercuri "alb-albastrii" au pierdut acasa, cu scorul de 1-3, in fata formatiei FC Brasov. Peste 41 de ani petrecuti pe prima scena fotbalistica au fost spulberati intr-o singura seara, iar Universitatea a coborat in Divizia B. In aceste momente, singura sansa a Craiovei de a mai avea, si la anul, o echipa in primul esalon fotbalistic al tarii se leaga de Ilie Balaci si Nicu Gheara.

Dupa ultimele informatii, la sfarsitul acestei saptamani Nicu Gheara se va intalni cu Dinel Staicu pentru a negocia preluarea Universitatii. Fosta mare glorie a Craiovei Maxima, Ilie Balaci, sustine ca Nicu Gheara este, in continuare, foarte interesat de Universitatea si ca este dispus sa verse in echipa o suma consistenta chiar si pana la sfarsitul campionatului.

"Nicu este dispus sa cumpere Universitatea, indiferent de situatia actuala! Cu alte cuvinte, chiar daca retrogradeaza din primul esalon, Nicu Gheara mi-a spus ca el va cumpara un loc pentru ca Universitatea sa evolueze si in editia viitoare de campionat tot in Divizia A!", ne-a declarat, ieri, Ilie Balaci. Intrebat daca va media o discutie intre actualul patron al Universitatii, Dinel Staicu, si Nicu Gheara, "Minunea Blonda" a luat foc: "Am senzatia ca nu sunt citit cum trebuie sau nu se scrie cum trebuie de mine. Sau incep sa cred ca sunt eu prost!". Balaci a continuat: "Eu poate n-o sa fiu atunci in tara, pentru ca ma gandesc, in continuare, sa plec in Qatar. Deci, nu am cum sa-l ajut pe Nicu sa preia Universitatea. El vrea sa ia echipa, dar important este sa se inteleaga si cu Staicu!".

Craiova vrea sa moara frumos

La Craiova, cuvantul de ordine este resemnarea. Orasul care ingenunchea Fiorentina, Kaiserslautern ori Bordeaux este, astazi, un monument al durerii. Oltenii nu se pot obisnui cu ideea ca nu vor mai avea echipa in Divizia A. "Este o drama, un lucru cumplit pentru noi. Suntem retrogradati, dar vrem sa murim frumos! Ne vom juca sansa pana in ultima secunda! Municipalitatea se va implica si acest oras va reveni cu fruntea sus in fotbalul romanesc. Traim o drama, dar soarele nu a apus in Cetatea Baniei. Nu ne-a distrus Securitatea, nu ne va distruge nici acest episod", a declarat, ieri, primarul Craiovei, Antonie Solomon.

Parca prevazand dezastrul din meciul cu FC Brasov, Ilie Balaci a declarat ca nu a dorit sa vada meciul Universitatii, pentru ca a avut temeri in privinta rezultatului. "Nu am vazut meciul, dar ma doare rezultatul! Acum nu mai este loc de sperante pentru ca suntem, deja, in Divizia B", a declarat fostul mare jucator al Stiintei. La randul sau, Constantin Schumacher a recunoscut ca sansele pentru salvarea de la retrogradare s-au diminuat considerabil. "Ne pare nespus de rau, dar asta este! Sansele evitarii retrogradarii s-au redus si mai tare. In proportie de 99%, din toamna, vom evolua la matineu. Pacat de acesti suporteri minunati, care sunt sigur ca, la fel ca si noua, nu le vine sa creada ca vom retrograda!", a declarat Schumacher.

Papura si Plesan, huiduiti de galerie

Corneliu Papura si Mihaita Plesan au fost cei mai huiduiti jucatori ai Stiintei la sfarsitul partidei. Papura a plecat primul spre tunel, insa, vazand reactia ostila a suporterilor, l-a asteptat si pe Mihaita Plesan pentru a imparti huiduielile. Cei doi au mers cu capul in pamant spre cabine, incropind o discutie, in incercarea de a evita injuriile aduse de ultrasii Stiintei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.