Sport 15 August 2008 23:43
Atacantul roman Adrian Mutu a fost obligat de catre FIFA sa plateasca fostului sau club, Chelsea Londra, daune in valoare de aproximativ 17 milioane de euro, dupa ce a fost depistat ca a consumat droguri
"Clubul de fotbal Chelsea confirma ca astazi, 14 august, a primit decizia din partea Camerei de Rezolvare a Disputelor (DRC) din cadrul FIFA in privinta plangerii impotriva lui Adrian Mutu. Chelsea este multumita de hotararea DRC, care a decis ca echipa sa primeasca 13,68 de milioane de lire sterline drept compensatie", a anuntat joi fostul club al lui Adrian Mutu.
Gruparea londoneza precizeaza ca "decizia este una importanta pentru fotbal", deoarece FIFA a recunoscut ca echipa a inregistrat pagube dupa ce jucatorul roman a fost acuzat ca a consumat droguri.
"Cererea de pagube a lui Chelsea provine in urma terminarii contractului cu Mutu la data de 28 octombrie 2004, dupa ce a fost depistat ca a consumat cocaina", se mai arata in comunicatul gruparii.
Fotbalistul poate face contestatie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care initial a dat dreptate formatiei patronate de rusul Roman Abramovici. Mutu era obligat sa plateasca daune, insa cazul a fost trimis catre Federatia Internationala de Fotbal, pentru a decide eventualele sanctiuni materiale si pe plan sportiv.
FIFA a anuntat la jumatate lunii iunie ca a luat o decizie in privinta cazului in care clubul londonez Chelsea ii cere lui Adrian Mutu despagubiri in valoare de 12 milioane de euro, dar ca in acel moment nu o putea face publica. DRC a cerut acum cateva luni ca Mutu sa plateasca daune in valoare de 12 milioane de euro, iar decizia nu se putea pune imediat in aplicare, ci atacata in justitie, asa cum a explicat avocatul fotbalistului.
Mutu s-a transferat la Chelsea Londra in 2003, de la Parma, iar din cauza consumului de cocaina a fost suspendat pentru sapte luni. In timpul suspendarii, atacantul roman a semnat cu Juventus Torino, fiind jucator liber de contract. In prezent, el evolueaza la Fiorentina, unde are contract pana in 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.