Collett avea 18 ani si evolua la echipa de rezerve a lui Manchester United, fiind accidentat grav de catre jucatorul Gary Smith de la Middlesbrough, care si-a recunoscut vina. Suma totala a compensatiilor pe care le va primi se va stabili in luna octombrie, cand va avea loc o noua audiere.

Avocatul jucatorului a sustinut in instanta ca in urma acelei accidentari fotbalistul a avut de suferit, pentru ca "inaintea atacului, era unul dintre cei mai talentati tineri jucatori din tara". "Ben ar fi preferat sa castige acesti bani in urma evolutiilor din meciuri", a adaugat avocatul Jan Levinson.

Meciul cu Middlesbrough de acum cinci ani a fost partida de debut a lui Collett pentru echipa de rezerve a lui Manchester United, el fiind dorit la grupare de catre managerul Sir Alex Ferguson, care a vrut sa-i ofere un contract la profesionisti pentru trei ani. "Baiatul era foarte concentrat la fiecare meci, avea o atitudine foarte buna si muncea mult. Acestea sunt calitatile pe care le are un fotbalist remarcabil", a spus Ferguson in cadrul unei audieri mai vechi. Judecatorul a anuntat ca fotbalistul ar fi primi cel putin 13.000 de lire pe saptamana si daca evolua pana la 35 de ani ar fi castigat peste 16 milioane de lire sterline.

El va primi daunele din partea asiguratorilor clubului Middlesbrough. Fotbalistul englez nu si-a putut reveni complet in urma accidentarii si, dupa ce a mai evoluat pentru scurt timp la doua echipe, s-a retras din activitate.