Politia a anuntat marti ca a reusit sa-l identifice pe criminal. E vorba de un tanar de 18 ani, din judetul Galati.

Tanarul a intrat in casa de amanet, a amenintat-o pe angajata de 27 de ani cu cutitul si i-a cerut, probabil, sa deschida seiful. Pentru ca a fost refuzat, tanarul s-a repezit asupra tinerei si a injunghiat-o de 14 ori. Agresorul a fugit apoi. La usa se vad cativa oameni care incearca sa intre, dar renunta pentru ca usa e inchisa.

In cele din urma, grav ranita, femeia reuseste sa iasa singura din birou. Se aseaza pe scari, in plina strada, iar cei cativa trecatori nu fac decat sa se departeze rapid, fara ca vreunul macar sa incerce sa o ajute. Fata se prabuseste apoi pe scari. In cele din urma, agresorul n-a furat nimic insa a lasat un bilet care i-a socat pe politisti. Mesajul criminalului este urmatorul: "daca nu aveati seif nu faceam asta."

Identificarea ucigasului a fost facuta in urma unor analize de laborator, iar politistii spun ca au fost ajutati in aceasta ancheta si de prietena agresorului care a le-a spus politistilor cine este faptasul. Fata a marturisit ca tanarul i-a spus inainte de comiterea faptei exact ce vroia sa faca, locul unde este casa de amanet, programul fetei care lucra acolo si chiar si locul unde sunt bijuteriile.

Oamenii legii au aflat ca tatal agresorului a fost politist. A murit in 2004 si i-a lasat fiului 30 de mii de euro mostenire. Procurorii banuiesc ca tanarul a risipit toti bani si tocmai de aceea a comis groaznica crima. El este cercetat, in lipsa, pentru omor deosebit de grav si tentativa de jaf. Criminalul este cautat acum de catre oamenii legii.