O echipa de cercetatori de la o universitate suedeza a semnalat faptul ca sexul feminin ar putea disparea daca nivelul de poluare se mentine la actualele cote. Echipa de oameni de stiinta afirma ca procesul este aproape insesizabil si se manifesta prin numarul tot mai crescut de copii de sex masculin care se nasc in fiecare an. Viitorul speciei umane este amenintat de substantele poluante din atmosfera, a avertizat un un grup de cercetatori de la Universitatea Lund, din Suedia.

Oamenii de stiinta afirma ca substantele nocive din atmosfera schimba structura lichidului seminal. Rezultatul se manifesta prin faptul ca au inceput sa se nasca mai multi bebelusi de sex masculin. Efectele dezastruoase produse de aceste substante poluante au fost subliniate si de doctorul Allan Pacey, secretarul Societatii Britanice de Fertilitate: "Daca rezultatele sunt precise, acest lucru ar putea avea un efect profund asupra distributiei pe sexe in ansamblul populatiei". Echipa de cercetatori de la Universitatea Lund afirma ca vina o poarta substantele chimice care intra in compozitia pesticidelor si anumiti compusi din benzina arsa de motoarele autovehiculelor.

Toate aceste substante poluante ajung in organism in special prin carnea de peste, iar sistemul reproductiv este cel mai afectat. Din teste a reiesit ca unele din cele mai persistente si nocive substante sunt cele din clasa organoclorinei, folosite pe scara larga in productia aparatelor electrice, dar interzise in anii 1970. Aceste substante s-au acumulat in rauri si in mari si au patruns in alimentatia umana prin intermediul pestilor comestibili, in special prin carnea de somon. Studiul realizat la universitatea suedeza s-a facut pe un esantion de 200 de barbati sanatosi care aveau o dieta bogata in peste. Rezultatele au fost ingrijoratoare: impactul asupra lichidului seminal este ireversibil.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.