Consumul de alcool in vagoane, statii si in incintele metrolui, precum si fumatul in statii si vagoane se sanctioneaza cu amenda intre 5 si 10 milioanede lei, au stabilit ieri deputatii la dezbaterea pe articole a unei legi referitoare la contraventiile la normele privind calatoria cu metroul.

De asemenea, transportarea cu trenurile de metrou a animalelor vii si a pasarilor vii se va pedepsi cu amenda de la 500.000 la doua milioane de lei. Conform modificarilor operate de Comisia juridica, cu metroul pot fi transportate animale si pasari mici aflate in custi sau colivii si cainii cu botnita si lesa.
Cel care intra pe peroanele statiilor fara cartela magnetica risca o amenda intre 500.000 si doua milioane de lei, iar fortarea deschiderii usilor in timpul mersului sau stationarii si actionarea semnalului de alarma din trenuri se sanctioneaza cu amenda intre 10 si 15 milioane de lei, ca si inscriptionarea fara drept sau deteriorarea bunurilor.

Exercitarea comertului in vagoane, statii si incinte fara aprobarea agentului economic care administreaza si exploateaza metroul este amendata cu maximum doua milioane de lei, iar daca vinovatul este o persoana juridica amenda este intre doua si patru milioane de lei. Legea deja adoptata de Senat a fost votata si de Camera Deputatilor, care are calitate decizionala.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.