Social 25 Iunie 2008 04:51
Bucurestii sunt criticati insa pentru ca, in 2006, nu au furnizat date statistice despre "abuzurile autoritatilor impotriva drepturilor persoanelor"
Raportul anual al Agentiei Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale arata ca Romania, alaturi de Marea Britanie, Irlanda, Franta, Italia, Belgia si Bulgaria, a facut progrese in combaterea discriminarii. In plus, Romania, Marea Britanie, Irlanda, Franta, Italia, Belgia si Bulgaria se afla printre tarile care au aplicat amenzi pentru discriminarea etnica sau rasiala, anunta ziare.com. "Numarul sanctiunilor aplicate prin sistemul de combatere a discriminarii reprezinta o dovada despre eficienta acestuia. Pe baza acestui indicator, Marea Britanie pare sa aiba legislatia cea mai eficienta pentru combaterea discriminarii in spatiul UE. Alte tari care au implementat o legislatie relativ eficienta pentru combaterea discriminarii etnice sunt Bulgaria, Franta, Irlanda, Italia, Ungaria, Romania, Finlanda si Suedia. In aceste tari, sanctiunile sunt mai frecvente decat in restul statelor membre UE", subliniaza raportul. Romania a primit chiar o bila alba din partea Uniunii Europene (UE) pentru decizia Federatiei Romane de Fotbal (FRF) de sanctionare a "oricarui jucator, oficial sau spectator care discrimineaza in public orice alta persoana pe criterii de rasa, culoare, limba, religie sau origine etnica".

Pe de alta parte, Bucurestii sunt criticati pentru ca, in anul 2006, nu au furnizat date statistice despre "abuzurile autoritatilor impotriva drepturilor persoanelor". Agentia Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale a constat, totodata, ca unele state membre incurajeaza colectarea de date despre originea etnica, insa alte tari sunt reticente sa adune astfel de informatii. Din acest punct de vedere, Romania, Cehia si Finlanda sunt criticate pentru ca nu au colectat suficiente date despre situatia minoritatilor etnice. Mai mult, Romania, alaturi de Finlanda, Ungaria, Danemarca, Franta si Olanda sunt criticate si pentru discriminare la locul de munca, iar in acest sens este citat un studiu care arata ca 60% dintre romani nu ar angaja etnici romi daca ar avea propria afacere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.