Bucurestenii care comit violente in familie vor putea sa-si discute si sa-si rezolve problemele de comportament cu ajutorul personalului specializat din cadrul unui centru de asistenta, primul de acest fel deschis in Capitala.

Centrul deschis astazi, este infiintat prin programul de interes national "Dezvoltarea serviciilor de recuperare si reintegrare sociala destinate agresorilor familiali", finantat de catre Agentia Nationala pentru Protectia Familiei (ANPF).

Specialistii din centrul "O noua sansa" vor furniza mai multe tipuri de servicii: consiliere psihologica, consiliere juridica, consiliere sociala, consiliere si mediere a conflictului pentru partile implicate, in vederea depasirii situatiilor de risc, consiliere in vederea asigurarii si facilitarii accesului agresorilor la tratamente psihologice, psihiatrice, de dezalcoolizare sau de dezintoxicare, servicii de informare si orientare.
Durata proiectului este de 12 luni si a inceput in luna octombrie 2007.

Prin acest program se intentionaza tratatea a cel putin 1.000 de cazuri de violenta domestica, reducerea cu 50 la suta a repetabilitatii cazurilor de violenta in familie, precum si reducerea cu 50 la suta a numarului de cazuri de agresiuni soldate cu vatamare corporala si vatamare corporala grava.

Terapiile care se adreseaza agresorului vizeaza atat familia ca atare, beneficiarul in mediul sau familial, cat si relatiile intrafamiliale propriu-zise.

Agresorii vor beneficia de servicii de consiliere juridica, servicii care presupun informarea permanenta si eficienta asupra consecintelor de ordin juridic ce decurg din actiunile lor, subliniindu-se in special aspectele penale, efectele grave asupra propriei lor persoane, precum si consecintele negative asupra familiei si a comunitatii locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.