La Scoala de aplicatie pentru fortele aeriene "Aurel Vlaicu", de la Boboc, in apropiere de Buzau, cateva fete de 24 de ani zboara pe avioane cu reactie. Ele privesc posibilitatea de a lupta, la un moment dat, in zone de razboi ca pe un lucru firesc, pentru care se pregatesc zilnic. Marea "durere" a tinerelor o reprezinta faptul ca din dotarea bazei aeriene lipsesc avioanele supersonice, pentru care se pregatesc intens zi de zi. Fetele spun ca rigorile vietii de cazarma au fost mai greu de depasit decat mentalitatea unora care considerau ca zborul pe avioane de lupta ar fi apanajul exclusiv al barbatilor.
Pana la achizitionarea avioanelor moderne promise de Armata, tinerele se antreneaza pe cele autohtone cu reactie, de tip IAR soim 99.

La numai 15 kilometri distanta de Buzau, pe drumul catre Focsani, in apropierea satului Boboc, armata romana pregateste piloti care, daca trebuie, pot fi trimisi in misiuni de razboi. In randurile lor si-au facut loc trei fete, absolvente ale Academiei Fortelor Aeriene "Henri Coanda", Brasov, toate avand gradul de sublocotenent.

Cea mai mica, Simona Anca Mairean, are 23 de ani si zboara, deocamdata, pe un avion clasic cu elice. Peste cateva luni, dupa ce va absolvi cursul de baza si va obtine brevetul de pilot, va putea zbura si pe avioane cu reactie, asemenea colegelor ei cu cateva luni mai mari – Nicoleta Claudia Udrescu si Alexandra Andreea Cramar.Cele doua au 24 de ani si locuiesc in Buzau. La absolvire au fost repartizate la scoala de la Boboc, unde zboara pe avioane cu reactie IAR soim 99. Ambele se antreneaza pentru momentul in care armata romana va dota baza aeriana cu avioane supersonice Multirole. Sunt amandoua casatorite, iar sotii lor sunt, de asemenea, piloti.

"Lucrurile casnice, curatenia, gatitul, spalatul hainelor le facem impreuna la sfarsit de saptamana. In rest, nu prea avem timp. Ne mai ajuta mamele noastre." Programul de "lucru" consta in pregatirea teoretica si simularea unor exercitii aviatice diverse: raiduri, interceptari, atacuri, escorta, acrobatie.