Social 5 Martie 2008 10:18
Bucurestiul a inregistrat progrese in ceea ce priveste securitatea, locuintele si sistemul sanitar in ultimul an si si-a imbunatatit pozitia in topul oraselor preferate de expatii europeni, realizat de agentia de consultanta pentru companii multinationale ECA International, transmite NewsIn.

Astfel, europenii care lucreaza si locuiesc in alte tari decat cea de origine au plasat Bucurestiul pe pozitia a 14-a in topul oraselor lor preferate.

In primele 10 orase preferate de europeni se numara in primul rand Copenhaga, urmata de orasele elvetiene Geneva, Basel si Berna si cele germane Dusseldorf, Bonn si Munchen. O alta capitala est-europeana care a inregistrat progrese este Bratislava, capitala Slovaciei, care se situeaza pe pozitia a 20-a.

In ultimii sase ani, Bucurestiul a inregistrat una dintre cele mai rapide evolutii in privinta calitatii vietii, pana anul trecut urcand 38 de pozitii, pana pe locul 95 la nivel mondial. Clasamentul analizeaza, in functie de aprecierile rezidentilor straini, conditiile de viata din 254 de orase din lume.

Asiaticii prefera Singapore, in fata Hong Kongului (locul 15) si Shanghaiului (locul 78). Sydney, orasul japonez Kobe, Melbourne, Copenhaga, Canberra, Vancouver, Yokohama, Wellington si Dublin sunt, impreuna cu Singapore, primele 10 orase favorite pentru cetatenii din Asia. Lee Quane, director general al ECA International, considera ca infrastructura solida a Singapore, rata scazuta a criminalitatii si aerul curat fac ca acest oras sa fie preferat.

"Desi Hong Kong a inregistrat imbunatatire in unele domenii, ca siguranta, poluarea ramane principalul motiv pentru care ocupa o pozitie inferioara fata de Singapore", a declarat Lee intr-un comunicat. Singapore se afla in competitie cu Hong Kong si in ceea ce priveste activitatea bancara si serviciile financiare.

In Orientul Mijlociu, Manama, capitala Bahrainului, se afla printre orasele preferate, alaturi de Dubai si Mascat (Oman). Bagdadul se afla pe ultimul loc, din cauza lipsei de siguranta.

Evaluarea oraselor este realizata pe baza unor criterii privind conditiile de clima, riscul de producere a catastrofelor naturale, accesul la ingrijire medicala, riscul de imbolnavire, transporturile, calitatea si disponibilitatea bunurilor si serviciilor, locuintele, educatia, infractionalitatea, climatul socio-politic, dimensiunea comunitatii de rezidenti straini.

Rezultatele sunt folosite de companiile membre ECA International pentru a calcula nivelul indemnizatiilor acordate angajatilor expati si familiilor acestora, pentru a compensa dificultatile de adaptare la noul oras de resedinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.