Ati lansat de curind in Romania, impreuna cu Ministerul Muncii, Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Cine vor fi principalii beneficiari ai acestui program?

Totul depinde exclusiv de proiectele ce vor fi prezentate de cei care doresc sa acceseze fondurile, pentru dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii fortei de munca. Sistemul de-abia a fost deschis, asa ca nu stim inca ce succes va avea. Este vorba in total de 4,25 miliarde de euro, din care 3,4 miliarde reprezinta contributia Fondurilor Sociale Europene, pentru perioada 2007-2013. Proiectele trebuie sa plece de la realitatea din Romania, care este aceasta: rata de angajare este destul de mica, sistemul educational trebuie modernizat, adultii participa in masura mica la pregatiri profesionale. Foarte multi romani se ocupa cu agricultura de subzistenta si multi sint angajati pe piata neagra.

Practic, aveti in vedere o categorie anume care ar putea accesa aceste programe?

De exemplu, cred ca minoritatea roma ar putea beneficia foarte mult de aceste programe pentru a obtine o rata mai mare de incluziune pe piata muncii. Oricine poate prezenta concepte de proiecte pentru finantare: ONG-urile, autoritatile locale...