Daca omenirea va incepe in acest moment strategii sustinute de protectie a mediului, primele rezultate se vor vedea de abia peste 40 de ani, a estimat Nick Mabey, reprezentant al organizatiei nonprofit E3G

El sustine ca asa-zisa „decarbonizare” a aerului nu este atat de costisitoare pe cat ar crede guvernele, ba mai mult, poate sa nu coste nimic in plus. „In Marea Britanie s-au castigat 80 de miliarde de lire sterline profit pentru economie, in urma programului de decarbonizare (...) Cine tine numaidecat sa faca economii acum, in privinta cheltuielilor pentru siguranta mediului, sunt aceia care nu-si permit sa suporte costurile. Problema este ca generatia viitoare va trebui sa plateasca pentru ca sa curete din urma acolo unde s-a poluat”, a spus Nick Mabey, in cadrul unei debzateri organizate miercuri la Bucuresti de catre E3G, Centrul Regional de Protectie a Mediului si Ambasada Britanica.

John Ashton, directorul general E3G, a explicat de ce anume investitiile in noi resurse pot fi profitabile: „La nivel macro, costurile nu vor fi coplesitoare, pentru ca se vor imparti intre statele membre. Pe termen lung, insa, costurile sunt, practic, zero, fiindca economia bazata pe emisii reduse de carbon va genera un profit mai mare decat costurile initiale, prin economisirea resurselor si prin crearea de locuri de munca. Nu se vor folosi fonduri de la bugetele de stat, ci fonduri UE, structurale si de coeziune”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.