In urmatorii zece sau douazeci de ani tehnologia va evolua atit de mult incit perceptia noastra asupra lumii va fi condusa de noile inventii, vom uita gadgeturile sau inovatiile de azi si vom trece cu usurinta intr-o noua era.

Potrivit unui studiu al celor de la IBM, urmatoarele cinci proiecte vor schimba major lumea in care traim. Accesul nelimitat la un sistem sanitar international din orice punct al lumii, metode de traducere in timp real fara translator, o noua forma de Internet - unul 3D, noi tehnologii pentru protectia mediului si telefoane mobile care ne vor citi gindurile, acesta pare a fi viitorul. Potrivit celor de la IBM, oamenii bolnavi vor avea parte de o ingrijire speciala, persoanele cu diabet sau boli cronice vor putea fi monitorizate permanent chiar in propria casa prin intermediul unor senzori, via Internet. Un automat de medicamente va ajuta bolnavii sa tina socoteala pilulelor si a orelor fixe la care acestea trebuie administrate. Doctorii isi vor putea consulta pacientii virtual, iar tensiunea arteriala va putea fi luata cu ajutorul unui aparat special care apoi trimite rezultatele doctorului personal pe telefonul mobil. Cu ajutorul acestui sistem medical international doctorii vor avea posibilitatea sa transmita date si imagini medicale catre cele mai apropiate institutii abilitate care la rindul lor vor asista si diagnostica pacientul respectiv in timp record.

Hello world!

Globalizarea ne obliga sa studiem din ce in ce mai multe limbi straine pentru a ne descurca in orice colt al lumii fara probleme, insa acest lucru va putea fi rezolvat in scurt timp cu noile tehnologi care sint gata de lansare. Barierele lingvistice vor fi depasite cu ajutorul unor PDA-uri sau gadgeturi care vor traduce instant pentru utilizator meniuri in japoneza sau ne vor ajuta sa comunicam cu usurinta cu orice persoana de alta nationalitate. Traducerea in timp real este posibil sa fie aplicata fie in terminalele mobile sau chiar in instalatia audio a autoturismelor. Practic acest serviciu va sparge barierele lingvistice care exista la ora actuala. Va fi un soi de noua revolutie sociala, cred expertii.

Internetul 3d

Destinatiile virtuale din ce in ce mai populare precum Second Life, urmeaza sa evolueze intr-un nou concept: Internetul 3D. Aceasta noua forma de Internet va da nastere unor noi tipuri de educatie interactiva din "familia" virtuala, creind totodata noi tipuri de relatii cu familia, prietenii, doctorii sau profesorii. Imaginati-va ca va plimbati pe culoarele unui mall, intrati in magazinele preferate, probati hainele virtuale pe care le si achizitionati cu cardul de credit, totul din confortul propriei case. Vor aparea tururi virtuale ale padurilor tropicale sau a unor vechi locatii istorice.

Lumea la marimea nano

Metodele actuale de desalinizare a apei sint foarte costisitoare, iar specialisti de la IBM incearca sa schimbe acest lucru prin crearea unui nou sistem de desalinizarea a apei, revolutionar. Noua metoda are la baza nanotuburi de carbon care actioneaza la nivel molecular, apa fiind astfel curatata de impuritati si sare cu un consum minim de energie. Telefoanele care iti citesc gindurile Tehnologia "Presence" permite utilizatorilor sa te gasesca in retea fie ca vorbim de o retea de calculatoare sau una de telefonie mobila. In mai putin de cinci ani, odata cu evolutia telefoanelor mobile este posibil ca prin intermediul retelelor GSM, GPS, RFID si WiFi utilizatorul sa beneficieze de o serie de servicii fara ca sa mai fie nevoit sa acceseze aparatul. Tehnologia care se bazeaza in special pe senzori GPS care proceseaza informatia printr-un filtru special, iar interfata intuitiva a telefonului se adapteaza conform dorintelor utilizatorului. De exemplu, atunci cind intrati intr-o sedinta importanta, telefonul dumneavoastra va seta automat mesageria vocala astfel incit sa nu fiti deranjat, iar sistemul special cu care va fi dotat restaurantul unde serviti masa va sti cind va indreptati spre casa si va va trimite un mesaj text cu o oferta promotionala pentru pizza.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.