Astazi, la Libraria Carturesti va avea loc o incursiune in eneolitic, organizata de Muzeul National de Istorie si de Reteaua Nationala a Muzeelor. Cei prezenti vor putea sa vada cum arata viata cotidiana de acum 6.000 de ani.
„O zi din viata unei comunitati eneolitice“ sau, altfel spus, cum aratau 24 de ore obisnuite undeva in zona Giurgiu acum 6.000 de ani. Aceste lucruri vor putea fi vazute asta-seara, la ora 18.00, in premiera pentru Romania, la Libraria Carturesti din Capitala, unde se va lansa o aplicatie multimedia dedicata acestui segment de istorie inchis, pina acum, in manuale, tratate de specialitate si muzee.

Daca tendintele acestui moment se indreapta cu din ce in ce mai multa fervoare spre viitor si pe tehnologiile aferente acestuia, echipa care a elaborat acest proiect, finantat de Fondul Cultural National, se intoarce spre un strat de istorie care dateaza din perioada culturii Gumelnita. Folosindu-se insa de ceea ce pun la dispozitie mijloacele tehnologice de acum, tocmai pentru a destabiliza ierarhia in care arheologia ocupa unul dintre locurile foarte putin importante. Documentarea vietii omului preistoric de acum 6.000 de ani, din localitatea Bucsani, judetul Giurgiu, prin text, animatie 3D, fotografii si desene ale unor vestigii descoperite pe acest sit, precum si prin reconstruirea unei locuinte din acea perioada in marime naturala este o modalitate prin care iti poti satisface o curiozitate de felul „Discovery“, dar si prin care arheologia din Romania se pune la zi cu ceea ce se intimpla in multe tari occidentale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.