Incet-incet, intreaga Europa ne sare in cap .Daca pentru italieni am devenit popor de hoti si criminali, nici Marea Britanie nu se lasa mai prejos

Subit, britanicii si-au dat seama ca nu-si mai pot permite sa intretina rromii care se stabilesc in orasele lor, cu atat mai mult cu cat banii ar putea fi folositi pentru ingrijirea batranilor sau pentru a fi angajati paznici in parcari. In timp ce intreaga Europa fierbe, romanii isi vad linistiti de "treburi", continuand seria de atacuri si jafuri. In acest timp, autoritatile condamna ferm actele, dar nu rezolva ferm problemele! Iar o parte din politicienii din Italia fac declaratii prin care incurajeaza xenofobismul

Anglia iese la atac: "Ne costa prea mult rromii vostri!"

Coincidenta sau nu, in acelasi timp cu tragicele evenimente din Italia, in ziarul "Daily Mail" din Marea Britanie a fost publicat un amplu reportaj despre costurile la care sunt supusi englezii pentru a-i intretine pe romanii de etnie rroma.

Intitulat "Adevaratul si socantul cost al imgrantilor", articolul incepe cu prezentarea unui englez de 73 de ani, bolnav de inima nedrepatit de autoritati, deoarece pentru acesta nu se gasesc banii necesari unui aparat de care ar avea mare nevoie. Autorul reportajului mentioneaza ca in aceasta situatie sunt mai multi astfel de batrani din orasul Slough. De asmenea, autoritatile nu gasesc bani nici pentru repararea drumurilor sau pentru a angaja paznici care sa pazeasca parcarile. La intrebarea "De ce?", autorul gaseste repede raspunsul: din cauza romanilor! Acesta spune chiar raspicat ca orasul Slough nu-si mai permite sa intretina imigrantii.

Rromii vin pachete, pachete, in camioane

"Romanii de etnie rroma sunt adusi in remorcile camioanelor. Acestia au inceput sa soseasca inca din 2001 insa in ultimele luni mai mult de 88 de membri ai clanului, mai ales copii, s-au prezentat pe treptele primariei. Sase au copii iar sapte sunt insarcinate. In plus, consiliul mai are 55 de copii de intretinut", descrie autorul articolului situatia din oras. Conform legii, autoritatile sunt obligate sa intretina minorii sub 18 ani, "cu toate ca cei mai multi sunt analfabeti si nu pot fi inclusi in sistemul educational", adauga ziaristul. Ingrijirea fiecarui copil rrom costa autoritatile 220 de lire pe saptamana. Insa la sfarsitul anului, nota de plata va fi de 500 de mii de lire sterline iar anul viitor va depasi un milion, deoarece vor aparea si mai multi rromi, averizeaza jurnalistul. "Cate servicii sociale vom fi nevoiti sa mai platim pentru acestia?", se intreaba retoric acesta.

Pana si sa-i aduca in fata Tribunalului ii costa prea mult

Articolul mentioneaza ca cei mai multi sunt hoti de magazine, au un comportament antisocial si violent. Cele mai multe plangeri vin din partea comunitatii asiatice: "Femeile sunt cele mai rele. Vin in grupuri de cate sase-sapte si se impart in magazin. E imposibil sa le supraveghezi pe toate. Unele te intreaba de preturi, iar celelate ascund pe sub fustele largi tot ce le pica in mana," declara un proprietar de magazin. Ajunsi in fata unui judecator, rromi au nevoie de traducator autorizat, care costa 30 de lire pe ora. Si cum un singur caz poate dura ore, se ajunge din nou la sume exorbitante pentru englezi. La intrebarea: "De ce ati venit in Anglia?" adresata de catre un politist unui rrom, i s-a raspuns simplu: "Legile sunt usoare, magazinele au multe produse si putem fura usor".

Europa ne uraste, Guvernul riposteaza fara vlaga

Gratie faptelor romanilor de "buna credinta", am reusit "performanta" de a ajunge "non-grata" in intreaga Europa. Suntem deja pata de culoare, ce nu mai este dorita niciunde.
Aflate in plina campanie electorala pentru alegerile europarlamentare, autoritatile de la Bucuresti s-au multumit cu apeluri la toleranta si la revenirea la normalitate. Asta in timp ce prefecturile italiene sunt sfatuite sa inceapa cat mai repede expulzarile.

Cine-i apara pe romanii din Italia?

Ce masuri au luat autoritatile romane? Au condamnat faptele, nicidecum nu au incercat sa rezolve problemele. Ba mai mult, Guvernul Romaniei nu a adopatat o atitudine ferma, ci s-a resemnat la ideea ca romanii vor fi trimisi inapoi in tara fara o motivatie solida cu privire la expulzari. Promit insa ca vor incerca sa-i integreze in societate pe expulzati. Cat despre consulatetele si ambasadele din afara tarii, presedintele tarii, Traian Basescu, a afirmat ca a cerut date despre romani de la acestea, insa nu stiau mare lucru, dovada ca institutiile nu se preocupa de soarta romanilor. Presedintele Basescu a facut, de asemenea, un apel la clasa politica din Italia cat si la cea din Romania sa se abtina de la declaratii care ar putea tensiona situatia. Presedintele a cerut, de asemenea, Ministerului de Externe sa sesizeze Comisia Europeana cu privire la implementarea noii legislatii italiene, deoarece modul de aplicare a acesteia este defectuos, nelasandu-le timp romanilor sa se apere in Justitie. Presedintele a mai declarat ca problema rromilor trebuie tratata la nivel european, fiind nevoie de un proiect amplu, si a amintit ca relatia dintre romani si italieni este una din care fiecare tara a avut de castigat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.