Opera scriitorilor romani contemporani a facut valuri la Targul de Carte de la Frankfurt.
Lumea interioara si cea exterioara se intrepatrund in acest roman ca intr-un urias tablou, care combina realismul cu metafizica si ii taie respiratia cititorului" - aceste cuvinte, tiparite pe interiorul copertei editiei germane a primului volum din trilogia "Orbitor", il introduc pe cititorul occidental in universul lui Mircea Cartarescu. Stralucita traducere realizata de Gerhardt Csejka a fost prezentata de prestigioasa editura vieneza Zsolnay la Targul de Carte din Frankfurt. Cititorii din spatiul german au ocazia sa patrunda in universul fantastic al Bucurestiului imaginat de Cartarescu in volumul "Orbitor - Aripa stanga", in care amintirile din copilarie si adolescenta se intrepatrund cu fragmente onirice si cu memoria colectiva a neamului, iar capitala devine un teatru al lumii, deopotriva comic si plin de poezie. In prezent, se traduce in limba germana si al doilea volum din trilogia "Orbitor", intitulat "Corpul".

Bettina Worgotter: "Publicul de limba germana va fi la fel de fascinat de romanul lui Cartarescu"
Reprezentanta editurii Zsolnay, Bettina Worgotter, este interesata de mai multa vreme de literatura romana in general si in special de romanul lui Cartarescu: "Editura noastra observa cu mare atentie evolutiile literaturii romane. Casa editoriala Zsolnay are in spate o traditie importanta in traducerea literaturii din sud-estul si centrul Europei, iar Mircea Cartarescu este una dintre cele mai cunoscute si importante voci ale literaturii romane. Trilogia 'Orbitor>>, din care am tradus acum primul volum, se numara cu siguranta printre cele mai valoroase opere care au aparut vreodata in Romania. Nu in ultimul rand, ne-a impresionat si succesul acestui autor pe plan international".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.