Patronii romani vor trebui sa se conformeze cerintelor europene, altfel risca sa suporte consecintele. Saptamana de munca trebuie sa aiba cel mult 48 de ore in toate statele europene

Deocamdata sunt monitorizate mai multe tari, printre care si Romania, unde exista prevederi legale privind programul de lucru, dar angajatorii nu le respecta, iar masuri impotriva lor se pare ca nu se iau. Pana la sfarsitul anului, toate statele trebuie sa se conformeze, in caz contrar riscand sa fie date in judecata, avertizeaza Comisia Europeana. Tarile membre ale UE trebuie sa se puna de acord, pana la sfarsitul anului, privind legislatia, pentru a evita sa fie date in judecata de Comisia Europeana. Comisia Europeana va aduce modificari directivei europene privind numarul orelor de lucru, incercand sa limiteze timpul pe care angajatii il petrec la serviciu. Lideri ai unor importante companii din Marea Britanie au criticat deja aceasta actiune, spunand ca va genera birocratie si va afecta veniturile.
Sindicatele sustin, insa, planurile Comisiei Europene. Si Estonia si Malta doresc sa fie exceptate de la acesta norma. Germania, Franta si Austria si-au asigurat exceptii pentru sectorul medical.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.