Social 20 Iulie 2007 14:52
Cea mai cautata facultate din cadrul Universitatii Bucuresti este cea de Administratie si Afaceri, unde aproximativ 4.000 de candidati s-au inscris pe cele 135 de locuri fara taxa, in comparatie cu Facultatea de Fizica, unde pe cele 270 de locuri fara taxa s-au inscris 104 candidati.

Numai pana in cursul zilei de astazi, la facultatile Universitatii din Bucuresti se inscrisesera 20.170 de candidati, pentru cele 4.093 de locuri finantate de la buget. Viitorii studenti mai au la dispozitie doar o zi pentru a se inscrie la una dintre facultatile Universitatii din Bucuresti, dupa care vor avea loc examenele de admitere, in perioada 22 - 26 iulie. Emotiile pentru tinerii candidati se vor incheia in data de 28 iulie, odata cu afisarea rezultatelor. Potrivit reprezentantilor Universitatii Bucuresti, inscrierea s-ar putea prelungi, vineri, si peste ora 16.00 in cazul in care sunt foarte multi candidati.

Situatia este similara cu cea din 2006, in conditiile in care cea mai mare cerere este pentru Facultatea de Administratie si Afaceri, Facultatea de Geografie si cea de Litere, iar cea mai putin solicitata facultate este cea de Fizica. Astfel, pentru cele 135 de locuri fara taxa si 500 de locuri cu taxa de la Facultatea de Administratie si Afaceri inainte de finalizarea inscrierilor, isi depusesera dosarul 4.157 de candidati. Tinerii s-au inghesuit si la Facultatea de Geografie, unde pentru cele 295 de locuri de la specializarile geografie si stiinta mediului s-au inscris 4.288 de candidati, ceea ce inseamna ca vor concura in jur de 15 persoane pe un singur loc. La aceasta facultate sunt disponibile si 600 de locuri cu taxa.

Potrivit reprezentantilor Universitatii Bucuresti, cererea pentru Facultatea de Geografie este atat de mare din cauza ca admiterea se face pe baza unui test grila din geografia Romaniei si pe baza mediei de la bacalaureat, care conteaza 50 la suta din media finala, iar la alte facultati admiterea este mai dificila.
Tinerii se inghesuie sa prinda un loc si la Facultatea de Litere, unde admiterea la patru specializari se face pe baza de dosar. Pentru cele mai solicitate specializari, anume Relatii internationale si studii europene si respectiv Stiinte ale comunicarii, admiterea consta intr-o proba scrisa cu o durata de patru ore, din limba romana si o limba moderna.

La Facultatea de Litere, pe cele 440 de locuri finantate de la bugetul de stat s-au inscrie 3.079 de candidati, situatia fiind similara si la Facultate de limbi straine, unde pentru 360 de locuri vor concura in jur de 3.000 de candidati. Cea mai putin solicitata facultate este cea de Fizica, unde pentru cele 270 de locuri fara taxa s-au inscris 104 candidati.

La nivel national, candidatii au la dispozitie 57.000 de locuri finatate de la buget, in facultatile de stat si au de ales intre 56 de universitati de stat, dar si aproximativ 60 particulare, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.