Social 13 Iulie 2007 22:59
Proiectul „City Wall Gallery” a indepartat arta de centrul orasului, ducind-o mai aproape de periferie.
Diferenta dintre felul in care arata centrul istoric al orasului Sibiu, recent reabilitat cu ocazia programului „Capitala Culturala Europeana 2007“, si zonele periferice ale localitatii este stinjenitoare. In citeva zeci de minute de mers pe jos, se poate face transferul de la o zona frumoasa si curata intr-un spatiu care aminteste mai degraba de zonele rurale de Ev Mediu. Foarte multi bani au fost investiti in aceasta perioada in proiecte de arta, dar majoritatea au fost inghesuite cit mai in centru, cit mai la vedere, cit mai aproape de Palatul Brukenthal, principala atractie. Proiectul „City Wall Gallery“ echilibreaza, intr-o oarecare masura, aparenta orasului, prin plasarea unor lucrari in zonele publice mai putin exploatate din punct de vedere artistic si in spatiile ignorate de traseele principale, atit turistice, cit si legate de restaurarea orasului.

Prima lucrare apartine unui artist care semneaza Smirghel si consta in doua panouri imense care formeaza, impreuna, o imagine de pe o strada din India de Sud. In imagine, un barbat conduce bicicleta, iar in spatele sau este scris un mesaj imens, care se poate traduce prin „Iisus vine foarte curind“. Locul in care a fost infiintata aceasta „galerie in aer liber“, dupa cum o numeste curatorul, este Strada Movilei, care uneste Orasul de Sus (centrul) de Orasul de Jos. Paradoxul este ca locul si imaginea din fotografie, din India de Sud, comunica mai bine cu spatiul in care sint amplasate decit cu centrul orasului Sibiu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.