Social 13 Iulie 2007 10:57
O persoana a murit strivita de un gard de beton, zece masini au fost avariate si 30 de copaci au fost doborati la pamant de o puternica furtuna ce s-a produs in Capitala aseara, provocand atat perturbari in transportul aerian cat si in cel feroviar.

"Furtuna care s-a abatut aseara asupra Capitalei a provocat moartea unui om, pe Calea Floreasca si avarierea a circa zece masini, aproape doua in fiecare sector, din cauza copacilor care au fost daramati de vijelie", a declarat pentru NewsIn viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu.

Bucuresteanul din cartierul Floreasca a decedat in urma prabusirii unui copac. Copacul, lovit de furtuna a cazut peste liniile de inalta tensiune, a daramat un gard de beton care l-a strivit pe barbatul care se afla in preajma.

Printre masinile avariate se afla chiar si o masina "imprumutata"pe care viceprimarul general obisnuia sa o conduca. Potrivit lui Murgeanu, in timpul furtunii, in Bucuresti, au cazut 30 de copaci si circa sapte stalpi.
La randul sau, directorul general adjunct al societatii Apa Nova, Epsica Chiru, a precizat ca furtuna din Capitala nu a produs inundatii in nici unul dintre cele sase sectoare, "ci numai acumulari de apa" pe carosabil."Nu au existat case, curti sau subsoluri de blocuri inundate, ci doar acumulari de apa pe strazi, care sunt normale atunci cand ploua", a spus Chiru. Oficialul Apa Nova a mai spus ca Apa Nova a intervenit cu 20 de autospeciale pentru a inlatura apa de pe carosabil si cu 36 de pompe, care insa nu au fost folosite. Acesta a precizat ca circulatia mijloacelor de transport in comun nu a fost intrerupta de apa care s-a strans pe carosabil.

De asemenea, doua curse aeriene externe care urmau sa aterizeze miercuri seara intre orele 19 si 20: 30 pe Aeroportul Otopeni au fost redirectionate, una spre Constanta si a doua spre Timisoara, in timp ce alte sapte avioane care aveau curse programate nu au decolat din cauza unei furtuni puternice.
Furtunile inregistrate si in alte localitati din apropierea Bucurestiului au facut ca doua trenuri rapide si doua personale care circula pe ruta Bucuresti-Craiova si retur, respectiv Bucuresti-Pitesti si retur, sa inregistreze intarzieri de pana la 200 de minute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.