Expozitia reuneste carti postale ce dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea, pana la jumatatea sec. al XX-lea, avand ca tematica imagini din Bucuresti.

Ea este completata cu emisiuni filatelice romanesti dedicate 'Bucurestilor de altadata', ilustrand edificii monumentale precum vechiul Teatru National, Palatul CEC, Palatul Postelor, Palatul Sturdza, Cercul Militar, Ateneul Roman, Fundatia Carol I, ca si evenimente din istoria moderna a Capitalei, precum Expozitia Generala din 1906. Din punct de vedere cronologic, emisiunile filatelice acopera perioada 1906-2006.

Vernisajul a fost urmat de dezbaterea 'Barbu Stirbei - spirit elevat si modernizator de cetate', in care acad. Dan Berindei, vicepresedinte al Academiei Romane, profesorii universitari Nicolae Isar si Sorin Vasilescu au elogiat personalitatea domnitorului. Un act de restituire istorica a personalitatii unui domnitor asupra caruia s-a asternut o uitare nemeritata, manifestarea a permis conferentiarilor sa evoce spiritul sau elevat si masurile luate pentru modernizarea societatii romanesti prin care domnitorul Barbu Stirbei (1849-1856) s-a remarcat in epoca, acesta fiind, totodata, si un remarcabil organizator.
Vorbitorii au relevat faptul ca numele lui Barbu Stirbei este strans legat de istoria Bucurestilor si, implicit, de Cotroceni.

Un eveniment al serii l-a constituit acordarea �Medaliei comemorative a Muzeului National Cotroceni�, academicianului Dan Berindei, colaborator al institutiei gazda inca de la infiintare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.