Supravegherea traficului pe tronsoanele rutiere ce prezinta risc ridicat de accidente se va face si de catre politisti imbracati in civil, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, comandantul Politiei Romne, chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu

Noua metoda a fost testata in judetele Arges si Vilcea, iar rezultatele, dupa spusele politistilor, sint notabile. Politistii au recurs la acest mod de actiune intrucit s-a ajuns la concluzia ca soferii din Romania au tendinta sa respecte regulile doar in prezenta oamenilor legii, iar in cazul legislatiei rutiere cei mai multi dintre ei sint receptivi doar prin constringere. Mai precis, s-a constatat ca cei mai multi dintre soferi calca pedala de acceleratie ori incalca normele rutiere imediat dupa ce au trecut de echipajele politiei.

De altfel, s-a constatat ca foarte multe accidente rutiere grave s-au petrecut la mica distanta dupa ce soferii au depasit echipajele politienesti. Actiunile cu politisti imbracati in civil au caracter preventiv. Ele vor fi organizate in scopul de a constientiza participantii la trafic ca pot fi monitorizati in permanenta si implicit sanctionati pentru abaterile comise. In cadrul conferintei de presa, Fatuloiu a lansat un apel catre toti conducatorii auto sa inteleaga faptul ca au nu doar obligatia de a respecta regulile de circulatie, ci mai ales sa constientizeze ca sint responsabili pentru viata lor si a celorlalti participanti la trafic. Conform acestei noi strategii lansate de politisti, tronsonul ales pentru desfasurarea actiunii se va intinde pe cel mult 30 de kilometri.

La intrare, pe ambele sensuri, vor fi amplasate panouri de avertizare cu privire la prezenta aparatelor de supraveghere video, iar actiunile de acest gen vor fi anuntate in presa. Mai mult decit atit, o masina inscriptionata a politiei va fi prezenta la intrarea in aceasta zona si inca una la iesire. Intre ele vor actiona politisti imbracati civil, atit cu autoturisme dotate cu aparat radar, cit si ca pietoni, dotati cu aparate foto si camere de filmat. Politistii in civil vor anunta prin statie echipajele aflate in capetele tronsonului despre eventualii contravenienti, iar acestia din urma vor emite amenzile. Fotografiile si filmele inregistrate de "civili" vor putea fi folosite ca probe in cazul contestatiilor.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.