Proprietarul poate fi avertizat sonor in cazul izbucnirii unui incendiu sau al scaparii de gaz din locuinta.

Un sistem antiincendiu simplu este alcatuit din detectoare de fum, centrala de alarmare in caz de incendiu, transformatori si acumulatori. "Centralele sint de doua feluri: conventionale si analogice. Pentru locuintele persoanelor fizice sint indicate cele conventionale", ne-a spus Georgiana Dobre, Product Manager in cadrul firmei Omnitech Trading SA.

Senzorii, in functie de pret, pot anunta proprietarul si in momentul in care detecteaza urme de gaz, temperaturi ridicate, inundatii si chiar monoxid de carbon. "Si gazul a facut multe victime. In cazul in care senzorul detecteaza urme de gaz, centrala suna sau apeleaza numarul indicat", ne-a spus Stefan Hutanu, director tehnic in cadrul firmei HutSystem.

Centralele mai performante, respectiv mai scumpe, pot fi reglate ca, pe linga alarmare acustica, sa sune la pompieri sau pe mobilul proprietarului. "Exista un soft special care permite centralei sa anunte autoritatile care se ocupa de protectia obiectivului sau chiar proprietarul", a amintit Georgiana Dobre. "Una este sa descoperi focul cind deja a cuprins o camera intreaga si alta este sa descoperi incendiul in faza incipienta", a amintit Stefan Hutanu. "Un pret exact al unui sistem antiincendiu nu se poate spune decit dupa ce s-a facut proiectul in functie de gradul de siguranta pe care il doreste proprietarul", a precizat Hutanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.