Surorile siameze Anastasia si Tatiana Dogaru, ce s-au nascut unite in zona capului, isi revin dupa prima dintr-o serie de interventii chirurgicale de mare risc ce urmeaza a fi realizate in vederea separararii

Aceasta operatie a fost realizata ieri la spitalul pediatric Rainbow Babies & Children's, iar dupa interventia chirurgicala, care a durat aproape o zi intreaga, cele doua siameze au fost transportate la sectia de terapie intensiva.

In cadrul operatiei de miercuri, chirurgii intentionau sa decupeze practic un fragment din craniu - pe care sa-l reataseze ulterior - pentru a putea vedea pentru prima data, pe viu, cum se prezinta creierele celor doua fetite.

Reprezentantii spitalului nu au oferit nici un fel de informatii despre starea postoperatorie a celor doua fetite in varsta de trei ani si nici despre succesul interventiei in sine, urmand ca astazi sa aiba loc o conferinta de presa.

Cele doua siameze nascute in Italia din parinti romani sunt unite in zona capului. Operatia de separare, cunoscuta drept chirurgie craniopagus, este foarte rara si riscanta, dar parerea unanima a medicilor a fost ca cele doua surori nu pot supravietui fara aceasta operatie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.