Familia Ralucai Stroescu se declara dezgustata de folosirea numelui tinerei de „politicienii sau oportunistii in cautare de rating”

Tatal si bunicul Ralucai Stroescu, managerul de audit la Ernst&Young, care a murit pe 22 aprilie la virsta de 31 de ani, au cerut sa fie lasati sa-si plinga durerea in liniste, intr-o declaratie acordata Mediafax. Familia ei a declarat ca "Raluca a fost un om. Un om special, un om bun, ambitios si valoros. Sintem siguri ca nu si-ar fi dorit sa fie un instrument in mina unor politicieni sau oportunisti care-si doresc cu orice pret rating".

Ei au cerut ca imaginea tinerei "sa ramina neintinata de murdaria, de nimicnicia" celor care incearca sa traga foloase de pe urma disparitiei ei. "Nici Raluca si cu atit mai putin noi nu ne dorim ca fata noastra sa ajunga o vedeta post-mortem. Dorim sa ne delimitam de orice alaturare a numelui sau cu diverse scopuri si sa fim lasati sa ne plingem durerea in liniste", au spus rudele.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus ca manifestatia organizata de PSD de 1 Mai i-a fost dedicata si Ralucai Stroescu. Geoana a spus ca PSD va milita pentru ca sindicatele sa ajunga si in companiile multinationale si pentru ca tinerii sa aiba salarii decente. Dealtfel, PSD a facut o petitie in care afirma ca este nevoie ca si in companiile multinationale sa se munceasca normat.

De asemenea, europarlamentarul PSD Corina Cretu a declarat saptamina trecuta ca decesul Ralucai Stroescu arata ca in Romania s-a ajuns la "un noi soi de sclavie", cauzat de saracia care determina multi romani sa accepte "abuzuri" ale companiilor transnationale. Corina Cretu a declarat ca, in urma cazului Ralucai Stroescu, a decis sa ii trimita o scrisoare Comisarului european pentru munca si afaceri sociale, Vladimir Spidla, in scopul de a provoca "o mare dezbatere", in contextul "unei situatii generale" din Romania, in care multe companii transnationale profita de faptul ca, din cauza saraciei, multi romani sunt dispusi sa accepte "tot felul de abuzuri".

Scrisoarea europarlamentarului PSD arata ca, in contextul in care tarile membre ale Uniunii Europene acuza noile state membre, printre care si Romania, de prevederile extrem de indulgente din Codurile Muncii, multe companii transnationale "isi transfera activitatea in tari precum Romania tocmai pentru ca, din cauza saraciei si a salariilor foarte mici, se gasesc extrem de usor oameni dispusi sa accepte orice conditii de munca si orice abuzuri din partea angajatorilor".

"Imi pare rau ca trebuie sa folosesc un termen atit de dur, dar pentru oameni precum Raluca, a fost si este vorba de un soi de sclavie, ce-i drept una in care lanturile au forma ipotecilor la casa, nevoii de a trai mai bine si a lipsei de alternative", se arata in scrisoarea trimisa de Cretu comisarului european Spidla.

In acelasi document, europarlamentarul PSD apreciaza ca ar trebui elaborat un Cod al Muncii la nivel european, care sa permita unificarea practicilor in domeniu ale tarilor membre si mai buna protectie a angajatilor.

Tatal si bunicul si-o amintesc pe Raluca Stroescu ca pe o persoana "extrem de ambitioasa", insa, totodata, "un om absolut normal", noteaza Mediafax. Ei au tinut sa dezminta informatiile referitoare la un presupus carierism care ar fi condus-o pe Raluca Stroescu in viata ei profesionala. Pentru ei, tinara, care a facut scoala la "Tonitza", iar liceul la Mihai Viteazul, ambele din Bucuresti, ramine un om extrem de ambitios care toata viata s-a ferit de mediocritate.

"Cum va inchipuiti ca un om de valoarea Ralucai putea sa accepte mediocritatea? Insa faptul ca si-a dorit sa ajunga undeva in viata nu este un pacat. Si-a dorit asta nu pentru bani sau pentru alte motive invocate de diversi oameni care habar nu au despre ce vorbesc, ci pentru ca era pur si simplu indragostita de munca ei. Iubea sa vada ca din mina ei iese ceva", a spus bunicul Ralucai Stroescu. Cu emotie, acesta a prezentat o mapa de diplome obtinute de Raluca Stroescu in cei 31 de ani de viata. "De aici va puteti da seama ce fel de om era Raluca", a spus batrinul, in virsta de 84 de ani, cel care, practic, a avut-o alaturi pe Raluca de la moartea sotiei sale.

Printre diplomele Ralucai Stroescu, care a fost un elev eminent, se remarcau insa si citeva distinctii obtinute la karate, sport pe care l-a practicat timp de trei ani.

"Era un om puternic. Asta este o dovada in plus a puterii sale, a conditiei sale fizice", a spus batrinul.

Tot printre diplomele Ralucai Stroescu se afla si una care atesta ca Raluca Stroescu a absolvit doua module de curs la o prestigioasa institutie de invatamint economic din Olanda, "studii pe care si le-a platit singura".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.