Societatea ING Fond de Pensii a depus prima cerere si documentatia pentru autorizarea de constituire a unei societati de pensii.

Salariatii tineri de astazi vor avea peste 25 de ani trei pensii: de stat, administrata privat si facultativa. In acest caz, pensia finala va ajunge la peste 50% din salariul avut in cimpul muncii. Un alt beneficiu al tinerilor, viitorii pensionari, este acela ca pensia lor privata va fi mostenita de sot/sotie.

In plus, o pensie administrata privat va fi cu atit mai mare cu cit contributia va fi mai substantiala, intrucit banii din contributia lunara se vor investi in diverse instrumente financiare, precum depozite, titluri de stat, obligatiuni si chiar actiuni la bursa. Deocamdata insa, intra pe piata pensia privata facultativa, la care se poate investi maximum 15% din salariul lunar, pentru a se putea beneficia de deducerile fiscale, dar nu mai mult de 200 de euro anual.

Apar primele pensii private

Din luna mai, cei care vor sa incheie o pensie facultativa o pot face.

Deja societatea ING Fond de Pensii a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) prima cerere si documentatia pentru autorizarea de constituire a unei societati de pensii in baza Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat (pilonul II).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.