Salariul si prestigiul pot fi o masura a succesului unei profesii, insa cei care vor sa obtina satisfactii in munca depusa se orienteaza catre profesii altruiste.
"Cele mai mari satisfactii sint in special cele care implica ingrijiri, invatarea si protejarea celorlalti sau cele creative", a declarat Tom W. Smith, analist al National Opinion Research Center din cadrul Universitatii din Chicago. Intr-un studiu realizat cu ajutorul a 27.587 de persoane care au fost chestionate in legatura cu profesiile lor, circa 47% au declarat ca sint foarte satisfacute de activitatile pe care le presteaza, in timp ce 33% au declarat ca sint fericiti. In fruntea listei, muncitorii cu cele mai satisfacatoare slujbe sint membrii clerului bisericesc (87%), pompierii (80%) si fizioterapeutii (78%). Preotii si pompierii au fost si in fruntea topului persoanelor fericite, cu 67% si 57%. Modul in care o persoana isi analizeaza si simte in legatura cu ceea ce face la serviciu ii afecteaza fericirea, a declarat Smith.

"Cele mai nesatisfacatoare locuri de munca sint cele necalificate, ocupatiile din domeniul serviciilor sau care implica lucru manual sau prestarea de servicii, in special in domeniul alimentatiei", a spus el. La finalul listei, cei mai putin multumiti muncitori sint cei din constructii (25%), urmati de chelneri si personalul din alimentatia publica (27%). Doctorii si avocatii, care in general sint considerati a avea cele mai prestigioase ocupatii, nu se afla in topul celor mai satisfacatoare meserii.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.