Se stie ca nici Institutul National de Statistica dar nici Banca Mondiala nu sunt instante ale divinitatii in care sa poti avea incredere absoluta, dar pana una-alta acestea ofera in fiecare zi statistici si date ingrijoratoare privind evolutia Romaniei in diferite domenii.

Asadar, dupa ce primesti vesti venite si de la organisme internationale despre nivelul de trai al romanilor, devine aproape imposibil sa te indoiesti de rezultatele prezentate.

De cativa ani incoace, Banca Mondiala s-a aplecat asupra problemelor sociale din Romania si a ajuns la concluzia ca saracia din tara noastra nu este adanca, ci extinsa. Astfel, expertii Bancii Mondiale au dat ieri publicitatii un raport din care reiese faptul ca doua procente din populatia Romaniei a trait cu sub un dolar pe zi, in perioada 1998 - 2005. Pentru Banca Mondiala, sarac este romanul care castiga mai putin de 2 $ pe zi, adica, 150 de lei pe luna. Potrivit raportului "Global Monitoring Report 2007", elaborat de Banca Mondiala, 93 la suta din populatia Romaniei a beneficiat de educatie primara completa in perioada 2001-2005, iar 85 la suta dintre romani aveau studii liceale in 2005.

Pe de alta parte, procentul femeilor care lucreaza in sectorul non-agricol a fost de 46,5 la suta, in anul 2004. Mortalitatea la copiii sub cinci ani a fost de 19 la suta, in anul 2005, iar de rata de imunizare la pojar - 97 la suta din populatie. Mortalitatea la nastere a mamelor a fost de 49 decese la 100.000 persoane, in anul 2000, in timp ce procentul nasterilor asistate de o echipa medicala de specialitate a fost de 99 la suta, in perioada 2000 - 2005, se mentioneaza in documentul elaborat de Banca Mondiala.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.