Un nou virus care ataca telefoanele mobile a inceput sa se propage saptamana aceasta prin intremediul unor mesaje care contin fotografii sau sunete, relateaza CNN. Acesta este primul virus de acest tip si reprezinta un pericol pentru telefoanele mobile din intreaga lume, avertizeaza o firma de securitate. Virusul Commwarrior.A se autocopiaza si se trimite tuturor persoanelor din agenda telefonica. Mai mult decat atat, el face acest lucru si prin intermediul tehnologiei Bluetooth wireless si incearca sa intre in contact cu alte dispozitive, secatuind bateriile telefoanelor.
Spre deosebire de virusii care ataca PC-urile si care se raspandesc foarte rapid prin intermediul Internetului, virusii care ataca mobilele sunt deocamdata limitati de catre tehnologie.
Caribe, primul virus al telefoanelor mobile din lume, a reusit sa se propage in doar 16 tari, in sase luni, utilizand conexiunile bluetooth. Insa Commwarrior.A incearca sa trimita diverse mesaje multimedia (MMS) catre telefoane. Daca utilizatorul nu descarca sau nu deschide mesajul, virusul nu se propaga.
"Nu cred ca acest virus reprezinta o mare problema, insa trebuie sa fim constienti ca este inceputul unei noi ere. Suntem martorii unei revolutii tehnologice. Pana acum, virusii mobilelor se propagau prin intermediul altor software-uri avand puteri limitate, doar prin Bluetooth", a declarat Mikko Hypponen, directorul firmei F-secure, companie de cercetare anti-virus. Hypponen a declarat ca virusul provine din Rusia.
Cel mai mare producator de telefoane mobile, Nokia (Research), a declarat ca industria de telefoane mobile este pregatita pentru aparitia virusilor "nu este o surpriza atat de mare pentru nimeni din acest domeniu. Putem beneficia, din fericire de experienta computerelor. Putem asimila 20-30 de ani de experienta a PC-urilor" a declarat purtatorul de cuvant al Nokia, Pekka Isosomppi. De asemenea, acesta a declarat ca operatorii de telefonie mobila ar trebui sa fie pregatiti sa opreasca o "invazie" a acestor virusi prin selectarea mesajelor suspecte si stergerea lor.
Despre autor:

Sursa: Ziua
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Social Impact Award: 10 idei pentru binele societății vor fi incubate în vara...
Sursa: green.start-up.ro
-
Rector UPT: Companii vor să angajeze 1.000 de oameni, dar nu au de unde
Sursa: start-up.ro
-
7.7 (7 iulie) – număr angelic dublu. Se activează codul 77, semne divine de...
Sursa: garbo.ro
-
Panourile solare riscă să se transforme în deșeuri toxice. Ce se întâmplă...
Sursa: wall-street.ro
-
Adela Popescu, sfaturi pentru cuplurile cu copii. La ce să nu renunțe...
Sursa: kudika.ro
-
Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul, în creștere cu 5,7%
Sursa: retail.ro
-
Revolut are 2 milioane de clienți în România, fiind a doua cea mai mare piață
Sursa: futurebanking.ro