Bucurestiul interbelic se intoarce. Capitala va fi impartita intre urmasii fostilor industriasi si ai Casei Regale. Rentierii perioadei interbelice isi cer proprietatile inapoi: imobile si terenuri de peste un miliard de euro.

Puternicele familii din perioada interbelica au sanse sa-si recastige statutul de odinioara. Ei sunt pe cale sa ajunga acum mari afaceristi imobiliari. Pretul zonelor unde mostenitorii revendica proprietati importante depaseste, cel mai adesea, pretul de 2000 de euro pe metrul patrat. Unele cladiri ar putea deveni sedii de birouri, spatii comerciale, locuinte sau chiar hoteluri. Afaceri profitabile, care ar aduce nume noi in topul celor mai bogati oameni din Romania.

Un exemplu graitor este cel al familiei fostului fabricant de bere Dumitru Bragadiru, care detinea in perioada interbelica peste 40 de proprietati in Capitala, si care sunt acum evaluate la 400 de milioane de euro.

Un alt exemplu, cel al familiei Mociornita, care revendica fabrica de pielarie Mociornita, candva cea mai mare fabrica de acest gen. Marie Rose Mociornita si Dumitru Mociornita revendica si resedinta familiei, casa in care bunicul lor a fost arestat de comunisti, acum o jumatate de veac.

Cat despre urmasii Cantacuzinilor, acestia sunt la un pas sa obtina Hanul lui Manuc, evaluat la 10 milioane de euro. Nici mostenitorii familiei Catargi nu se lasa mai prejos. Acestia solicita cladirea care adaposteste acum Muzeul Curtea Veche. Fenomenul in sine tinde sa reconstituie clasa rentierilor din vremurile apuse. Lista cladirilor importante revendicate este mult mai lunga. Valoarea lor depaseste un miliard de euro.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.