Cetatenii care vor sa ramana in Olanda mai mult de trei luni nu mai sunt obligati sa aiba viza de sedere, dar trebuie sa obtina cardul de identitate UE. In acest sens, vor completa un formular la primaria din localitatea de domiciliu.
Cardul se emite pentru maximum cinci ani si e necesar in relatia cu autoritatile si serviciile fiscale, bancare, de sanatate. Emiterea cardului necesita prezentarea documentelor ce dovedesc motivul sederii in Olanda, respectiv: angajat cu contract de munca (e necesara declaratia angajatorului); liber-profesionist (se prezinta extrasul de inregistrare la Camera de Comert olandeza, copia bilantului contabil); furnizor de servicii (autorizatia si documentul ce atesta durata activitatii, contractul de munca din tara de origine); beneficiar de servicii (se face dovada serviciilor); studiu (certificatul de inscriere la institutia de invatamant, asigurarea medicala, dovada resurselor financiare); pensionar (certificatul de venit); inactiv (asigurarea medicala, dovada ca detine suficiente resurse financiare); membru de familie (un act ce atesta relatia de rudenie, copia actului de sedere legala a rudei si declaratia acesteia privind suportarea cheltuielilor de intretinere pe durata sederii); alte situatii (boala, accidente etc.).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.